Blog despre cariera

Invatarea, continua pe tot parcursul vietii

Invatarea, continua pe tot parcursul vietii

Viata. Este un dar. Dar vine cu responsabilitati, placute si neplacute. Pana la un punct altii te invata setul de instructiuni de folosinta, dar cheia este sa gasesti punctul in care acest set de instructiuni poate fi actualizat si imbunatatit.

Invatarea. Cunostinte si competente. Balanta intre cele doua ne este initial exterioara. Pe parcursul vietii ai posibilitatea de a o echilibra conform propriilor tale perceptii, nevoi, interese si dorinte.

Orice moment al vietii poate fi unul de cotitura, in care poti prelua initiativa, te poti lepada de imobilism, conformism si comoditate, in care poti incepe, sau poti continua sa-ti propui provocari carora sa le faci fata, sau te poti lasa pe mai departe prada dulce-amaruiei amagiri „ce ar fi fost daca…” Continua! Sa te schimbi.

Parcursul vietii presupune momente de detasare. Intoarcerea la invatare poate fi un moment de respiro in tumultul ritmului de zi cu zi, dar si unul ce poate marca un nou inceput, un nou parcurs.

Fiecare astfel de moment asumat de invatare poate fi o schimbare majora in ceea ce priveste stabilirea prioritatilor personale si profesionale. Poate fi un dar pe care ti-l faci in vederea transformarii tale, dar si a celor din jur. Trebuie doar sa ai in vedere intarirea respectului de sine, a respectului fata de ceilalti si fata de tot ceea ce te inconjoara dar nu cuvanteaza.

De fapt mai trebuie ceva

Sa-ti pastrezi setea de cunoastere si de nou, sa cauti perfectiunea in gandirea in perspectiva.

Sa-ti dezvolti competentele pentru beneficii pe termen mediu si lung.

Sa-ti folosesti atentia distributiva, pentru asigurarea indeplinirii scopurilor si obiectivelor curente.

Sa ai incredere in potentialul tau creativ pe care sa vrei sa-l explorezi si sa-l dezvolti.

Sa-ti slefuiesti spiritul critic, dar sa-l strunesti si sa-i dai o valenta constructiva.

Sa fii o persoana deschisa, un spirit liber si independent, o fire neconflictuala.

Sa ramai fascinat de diferitele fatete ale comportamentului uman in situatii dintre cele mai diverse.

Misiunea ta: lupta cu morile de vant pentru promovarea miscarii, in detrimentul sedentarismului; a lucrului bine facut, in detrimentul lucrului de mantuiala care merge si asa; a ordinii si curateniei fizice si morale din tine si din jurul tau, in detrimentul autodistrugerii inconstiente, a distrugerii bunurilor comune si arbitrariului in utilizarea resurselor limitate; a planificarii amanuntite, masurarii de mai multe ori si taierii o singura data, in detrimentul superficialitatii; a vacantelor active, in detrimentul pachetelor all-inclusive livrate unor minti si trupuri inerte; a miscarii fizice si mentale, in detrimentul starii de spectator; a atitudinii de consumator critic, in detrimentul celei pasive a celui convins de cel mai mic pret…

Invatarea, continua pe tot parcursul vietii! „Da, dar…”, sau doar DAR?! Dupa cum alegi

————————————————————————————————————

 

Randurile de mai sus au prins contur acum mai bine de 5 ani. Sunt valabile si astazi si nu as schimba o virgula in text. Acesta mi-a deschis calea spre zona trainingului, apoi catre cea a coachingului. Catre cunoastere de sine ca proces permanent de descoperire, catre intelegere si sustinerea celuilalt.

Orice invat, are si desvat. Des…

Sa ne fie invatatura de minte. Continuu. Pe tot parcursul vietii.

 

AVANT!

 

Ionel Androne

consilier CarieraNoua

 

 

 

 

Coach de a(l)titudine

 

Despre CarieraNoua

CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate, prin intermediul aplicatiilor de recrutare online, inclusiv dispozitive mobile. Solutia de recrutareCarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *