Blog despre cariera

preFA-TE in ceea ce doresti sa …!

preFA-TE in ceea ce doresti sa …!

In zona dezvoltarii personale, o zicere in limba engleza suna cam asa: “fake it until you make it!”. Traducerea pe care i-am gasit-o mi-a fost si inspiratie pentru randurile de mai jos: “prefa-te pana iti iese!”.

Este despre acea preFACERE care poate avea rezultate benefice pentru sine, iar o data cu aceasta transformare, si pentru cei din jur. Este despre a te imagina asa cum doresti sa devii si a te comporta, a face de parca deja ai si devenit astfel.

Fiecare isi doreste sa ajunga la o varianta mai buna a sa. Fiecare isi doreste mai mult, mai bine, mai repede, mai…

Ca sa ajungi la o destinatie, este necesar sa te misti, sa actionezi. Pentru a intra in actiune, este necesara o setare, o stare benefica actiunii, un prim “ceva” prin care sa ne miscam un pic mai aproape in directia destinatiei vizate.

Este important sa ne cunoastem destinatia, astfel incat sa stim incotro tintim si ce avem de facut.

Insa, la fel de important este sa ne punem in acea stare de preFACERE.

Pentru aceasta, iata cateva provocari, as indrazni sa le numesc, mai degraba decat ponturi:

  1. preFA-TE cel mai bun prieten al tau! Zambeste-ti de fiecare data cand te intalnesti cu tine in oglinda. Zambeste-ti cand te intalnesti cu tine in gandurile tale. Spune-ti in fiecare dimineata un cuvant de apreciere, indreapta-ti un gand bun spre tine. Si astfel, “pretioasele” statui ale lui “EU nu pot”, “EU nu stiu”, “EU nu merit”, “EU nu sunt in stare” sculptate cu atata truda pana acum, vor fi deja ciobite...
  2. preFA-TE ca viata este frumoasa! Ori de cate ori esti tentat sa faci un repros sortii, vietii, ursitelor, divinitatii, cerului, vremii, vremurilor samdp pentru “ceea ce ti se intampla”, incheie afirmatia cu “dar viata este frumoasa!”. Iti vei face un DAR nepretuit, iar cu timpul, balastul pe care il pui in fata acestei afirmatii se va evapora nici nu stii cand, nici nu stii unde…
  3. preFA-TE ca porti straiele imparatului! Verifica-ti garderoba si poarta acel ceva care te-a facut intr-o experienta anterioara sa te simti increzator in fortele proprii, avantat, curajos, hotarat, dedicat – asa cum te vrei acum. Este acel costum? Este acea camasa? Este acel tricou? Sunt acei pantaloni? Este acea fusta? Este acea rochie? Sunt acei… pantofi? Sunt acele ghete de sport? Si ce daca nu se potrivesc la ceea ce “trebuie” sa porti azi? Pune-te in straiele celui care vrei sa devii. Conteaza pentru tine cel de la destinatie, prea putin pentru cei pe care ii ai acum in drum…
  4. preFA-TE ca ai portofelul plin! Tinteste sa faci dintr-o bancnota de 500 de lei, de ce nu?, “locatarul” permanent al portofelului tau / buzunarelor tale, drept dovada a unei situatii catre care te indrepti si care doresti sa devina una de „normalitate permanenta”. Cheia este sa nu te atingi de aceasta bancnota. Cel putin nu azi, poate maine (dar pentru fiecare “azi” exista un “maine” ;- ). „Pai si care e faza sa ai bani dar sa nu-i cheltui?”, as putea fi intrebat. Pai tocmai aceasta este faza!!! Esti pe faza?
  5. preFA-TE un partener valoros de discutie! Inconjoara-te de oameni la a caror valoare doresti sa ajungi si pe care doresti chiar sa o depasesti. Alatura-te eforturilor lor de devenire, contribuie cu ceea ce poti si ai mai bun si apoi te vei surprinde deja altundeva, deja altfel, deja cu altceva, deja altcineva…
  6. preFA-TE ca ai castigat si comporta-te ca un castigator dintr-un parteneriat reciproc avantajos, nu unul dintr-o partida „care pe care”! Este ca in acel pariu: daca vrei ceva, crezi ca poti si iti va iesi, vei fi castigat; daca nu vei reusi, nu vei fi pierdut nimic din ceea ce oricum nu aveai, ba din contra, vei fi castigat experienta si o lectie valoroasa de viata.

Si lista poate continua…

 

Tu, draga cititorule, TU cum TE preFACI?

 

Ionel Androne

consilier CarieraNoua

Coach de a(l)titudine

 

Despre CarieraNoua

CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate, prin intermediul aplicatiilor de recrutare online, inclusiv dispozitive mobile. Solutia de recrutareCarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *