Blog despre cariera

Cum sa ramai motivat la locul de munca

Cum sa ramai motivat la locul de munca

Stiati ca mai putin de 20% dintre angajati se declara implicati in activitatea lor?

Ce fac sau ce ar trebui sa faca restul de 80%? Majoritatea specialistilor considera ca dezvoltarea personala este secretul pentru mentinerea interesului intr-o cariera.

Mai jos sunt cateva recomandari care te pot ajuta sa-ti regasesti sau sa-ti pastrezi motivatia la locul de munca:

De ce faci ceea ce faci? Identifica in mod clar ce te-a determinat sa-ti alegi locul de munca si asigura-te ca esti intr-o cariera pe care o consideri interesanta. In caz contrar gandeste-te serios la o schimbare.

Stabileste-ti obiective. Dupa ce intelegi ca ai ales cariera potrivita, pentru a-ti mentine motivatia e necesar sa-ti stabilesti obiective pe termen scurt si lung. De exemplu: Iti doresti o promovare? Care sunt pasii pe care ii poti face pentru a promova? Cat timp iti trebuie sa ajungi acolo unde vrei?

Invata lucruri noi. Cauta cursuri sau cere sa mergi la evenimente profesionale. Alege ceva nou, in afara zonei tale de confort, dar relevant pentru cariera ta. Angajatorul va aprecia plusul de valoare pe care o poti aduce si in acelasi timp iti adaugi noi aptitudini in CV-ul tau.

Cere feedback. Daca nu primesti suficient feedback, cere-l. Un manager bun va intelege ca esti interesat de cariera ta. Feedback-ul corespunzator te poate motiva si poate stimula invatarea continua.

Fii conectat la prezent si mentine o gandire pozitiva. Un proverb german spune ca “ frica face lupul mai mare decat este”. Conectarea la prezent si gandirea pozitiva te ajuta sa abordezi eventualele obstacole intr-o maniera creativa si te ajuta sa te concentrezi pe rezolvarea unei probleme( si nu pe problema in sine)

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *