Blog despre cariera

Succesul, la doar cateva minute distanta

Succesul, la doar cateva minute distanta

Povestea bataliei de la Waterloo a fost spusa de nenumarate ori. Au fost scrise inclusiv poeme si melodii care prezinta diferite viziuni asupra evenimentului.

Istoria spune ca dupa ce armata lui Napoleon Bonaparte a fost invinsa, Napoleon a fost exilat pe insula Sf. Elena. Intr-o zi, un grup de reporteri au venit sa-l viziteze si au obtinut permisiunea sa organizeze un interviu cu faimosul general Napoleon Bonaparte.

“Mon general,” s-a auzit vocea unui reporter, “Spuneti-ne de ce au castigat englezii batalia la Waterloo. Au avut o armata superioara?

-“Nu!” a raspuns Napoleon.

“Au avut arme mai bune?”, A intrebat un alt reporter.

-“Nu!” A fost raspunsul din nou.

Apoi, primul reporter a intrebat din nou: – Si atunci, de ce au castigat englezii?

Se spune ca in asteptarea raspunsului tacerea devenise asurzitoare.

Apoi s-a auzit vocea marelui Napoleon: “Englezii au luptat cinci minute mai mult”.

 

Timpurile s-au schimbat din zilele imparatului Napoleon insa multe lucruri au ramas la fel si de multe ori, inca cinci minute este exact ce ne trebuie.  

In lumea de astazi, multi dintre noi se confrunta cu criza dupa criza. Pentru cei mai multi, nu exista niciodata destui bani, destule locuri de munca, au probleme de sanatate si lista ar putea continua…

Cateodata un cuvant bun venit de la un prieten, un paragraf citit intr-o carte, o melodie sau un film ne motiveaza sa ne pastram speranta si sa luptam in continuare.

Cand sunteti in mijlocul propriei dvs batalii, amintiti-va raspunsul lui Napoleon: “Englezii au luptat cinci minute mai mult”.

Succesul este uneori la doar cateva minute distanta. Exista momente in care ultimii metri par nesfarsiti si ultimele minute par ore sau chiar zile . Dar daca continuati sa mergeti inainte, daca nu lasati speranta sa moara, daca aveti incredere in dvs. veti castiga in cele din urma.

De ce a pierdut Napoleon batalia de la Waterloo? Englezii au luptat cateva minute mai mult.

_____________

Autor: John Harricharan

_____________

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *