Blog despre cariera

Arta conversatiei pentru candidatul la succes

Arta conversatiei pentru candidatul la succes

Sper ca stiti deja cum este angajarea cu TAC-T intr-o conversatie.

Cei care si-au oferit posibilitatea de a afla si au gasit ca este o adevarata provocare, au mai descoperit si ca nevoia da TAC-T este cu atat mai mare cu cat este este mai greu de folosit. Pe principiul: cu cat gafaim mai mult, cu atat nevoia de aer este mai mare.

Aceasta si pentru ca a avea doar TAC-T intr-o conversatie in care doresc sa aduc valoare, este cel putin insuficient.

Asa ca, iata o provocare si mai mare: sa pot sa AS-CULT.

Sa-l ascult pe celalalt, nu doar sa-l aud.

Sa ajung la miezul a ceea ce comunica, de ce comunica, de ce mie, de ce acum, de ce acolo.

Si da, poate fi ca aventura desfacerii unei cepe, foita cu foita. Se prea poate ca ochii mintii sa inceapa sa ma usture groaznic. Pentru ca efortul de a-i tine deschisi este chiar urias.

Potrivit DEX-ului, este AS acea persoana care se distinge in mod cu totul deosebit intr-un domeniu oarecare prin pricepere sau indemanare, iar CULT cel care are un nivel inalt de cultura si de cunostinte, care este instruit.

Principiul AS-CULT aplicat in conversatii presupune faptul ca am devenit AS in ascultare, in urma unui efort CULT, a unui proces de imbunatatire asumat, documentat si exersat in mod continuu.

Motivul pentru care as face-o? Calitatea de candidat.

Candidam permanent la un post, atat in viata profesionala cat si in cea personala. Acesta devine avanpostul nostru pe calea succesului, locul care ne ajuta inaintarea sau pastrarea pozitiei in momente mai putin prielnice.

Profesional, candidam pentru un job, pentru o pozitie superioara, pentru a fi o inspiratie pentru subalterni, iar daca suntem in zona antreprenoriala, pentru un parteneriat de afaceri avantajos.

Personal, candidam pentru postul de partener de viata potrivit, pentru cel de prieten adevarat, pentru cel de vecin rezonabil, nu in ultimul rand pentru cel de parinte/fiu/fiica bun/a.

Pentru fiecare dintre acestea, este oare suficient sa am TAC-T si sa AS-CULT?

 

Ionel Androne

consilier CarieraNoua

Coach de a(l)titudine

 

Despre CarieraNoua

CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate, prin intermediul aplicatiilor de recrutare online, inclusiv dispozitive mobile. Solutia de recrutareCarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *