Blog despre cariera

Navigheaza pe arta conversatiei…

Navigheaza pe arta conversatiei…

…cu TAC-T.

Suntem oameni, suntem fiinte sociale, relationam, iar la baza acestor relatii se afla conversatia.

Modul in care ne angajam in conversatii, fie in plan personal, fie in cel profesional, ne poate ajuta sa construim punti catre ceea ce dorim sa obtinem, catre ceea ce dorim sa devenim, sau ne poate arunca de-o parte si de alta a unor prapastii imense cascate intre noi si ceilalti.

Cuvantul este o caramida.

O putem folosi punand-o cu responsabilitate la temelia unei relatii.

In clipe de neatentie, se poate sa o scapam si sa resimtim din plin, atat pe moment, cat si ulterior, o sfasietoare povara.

Din pacate, uneori alegem sa o aruncam direct catre ceilalti, ignorand faptul ca aceasta va trece intai prin ceea ce se afla intre noi si acestia – relatia, iar odata relatia facuta tandari, consecintele se vor revarsa si asupra noastra: ne vom fi oferit singuri o doza de sentimente mistuitoare, iar in acelasi timp ne vom fi privat de un posibil aliat, o posibila resursa, ne vom fi redus din propria umanitate – ciobind groaznic statutul nostru de fiinte sociale.

Pentru a naviga cu succes pe arta conversatiei, atat in zile senine, cat si in plina furtuna, pentru a deveni astfel interlocutori valorosi, putem sa ne propunem sa o abordam cu TAC-T.

Eu TAC- si -Tu vorbesti. TAC-T.

Pare oarecum contraintuitiv: intr-o conversatie, sunt cu atat mai valoros cu cat TAC- mai mult si -Te las pe tine sa vorbesti? Daca si tu ai aborda conversatia cu acelasi TAC-T, unde am ajunge? Ne-am angaja cumva intr-un absurd dialog al mutilor?

Putin probabil, atat timp cat principiului TAC-T ii alaturam si altceva, de aceeasi valoare.

Voi ce credeti ca mai este necesar pe langa TAC-T intr-o conversatie?

 

Ionel Androne

consilier CarieraNoua

Coach de a(l)titudine

 

Despre CarieraNoua

CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate, prin intermediul aplicatiilor de recrutare online, inclusiv dispozitive mobile. Solutia de recrutareCarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *