Blog despre cariera

Ce sa stergi din CV ca sa ajungi la un interviu de angajare

Ce sa stergi din CV ca sa ajungi la un interviu de angajare

Majoritatea angajatorilor nu au nici timp nici resurse suficiente pentru a examina cu atentie fiecare CV si aloca in medie aproximativ sase secunde pentru scanarea unui CV. Daca doriti sa treceti testul celor 6 secunde trebuie sa aveti atat calificari solide cat si un CV care le poate evidentia.

 

Mai jos sunt cateva recomandari despre informatii care nu aduc valoare unui CV si pot influenta in mod negativ succesul aplicatiei dvs

  1. Obiective personale

Daca ati aplicat la o oferta de angajare este evident ca doriti acel job. Paragraful cu “obiective personale” nu are sens in acest context si in plus ocupa un spatiu “premium” la inceputul unui CV.

Ar putea fi util sa includeti un scurt rezumat cu obiective personale daca sunteti intr-o situatie in care doriti schimbarea radicala a domeniului de activitate.

  1. Detalii personale si/sau adresa

Nu includeti starea dvs. maritala, preferintele religioase adresa completa sau alte informatii personale.

Astfel de informatii ar putea duce la discriminare (chiar daca aceasta este considerata ilegala).

  1. Mai multe numere de telefon

Includeti un singur numar de telefon in CV-ul dvs. Este preferabil sa includeti numarul dvs de mobil, astfel incat sa puteti controla cine raspunde la telefon si/sau mesageria vocala.

In plus, nu este recomandat ca angajatorii sa incerce sa va contacteze in cinci locuri diferite.

  1. Hobby-uri

Hobby-urile merita introduse in CV doar daca aduca beneficii candidaturii dvs si ofera o perspectiva pozitiva asupra abilitatilor, cunostintelor sau trasaturilor personale

Daca nu sunt relevante pentru jobul pentru care aplicati, includerea hobby-urilor in CV inseamna o pierdere de spatiu in CV si o pierdere a timpului angajatorului.

  1. Detalii care pot indica varsta dvs

Daca nu doriti sa fiti discriminat din cauza varstei dvs. eliminati informatiile care pot dezvalui varsta dvs (de exemplu data de absolvire a liceului), recomanda Catherine Jewell, autorul New Resume, New Career.

  1. Structura si formatare necorespunzatoare

Structura CV-ului dvs. este aproape la fel de important ca si continutul sau.

Un CV bine structurat acela care ajuta angajatorul sa inteleaga rapid calificarile si experienta dvs.

Odata ce ati ales un format fiti consecvent. Daca ati ales un anume stil si fonturi pentru prima pagina utilizati acelasi format pentru restul CV-ului.

  1. O adresa de e-mail neprofesionala

Daca utilizati o adresa de e-mail cum ar fi [email protected] sau [email protected], este timpul sa alegeti una noua. Dureaza doar cateva minute si este gratuit.

  1. Adresele blogului personal si/sau social-media

Decizia de a introduce adresa blogului personal in CV trebuie luata cu multa atentie. Daca blogul dvs. contine prea multe informatii personale sau postarile nu au legatura cu jobul la care aplicati este mai bine sa nu-l mentionati in CV.

Blogul personal ar putea fi util daca arata profesional are legatura directa cu rolul pentru care aplicati sau va evidentiaza expertiza intr-un domeniu apropiat de jobul la care aplicati.

  1. Mai mult de 15 ani de experienta

Cand incepeti sa includeti locuri de munca inainte de anul 2000, incepeti sa pierdeti interesul angajatorului. Experienta relevanta trebuie sa fie din ultimii 15 ani si in aceeasi nota, nu includeti date despre educatie si certificari care sunt mai vechi de 15 ani.

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, aplicatia de CV parsing, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *