Blog despre cariera

Avantajele si riscurile unui job intr-un startup

Avantajele si riscurile unui job intr-un startup

Majoritatea candidatilor s-au aflat sau se afla in fata unei decizii de a accepta un job intr-o firma mica sau sa continue cautarea de job pana la primirea unei oferte de lucru de la o firma deja stabilitat pe piata.

Mai jos sunt cateva consideratii care speram sa ajute la luarea unei decizii:

Stabilitatea locului de munca

Riscul ca un startup sa ramana fara bani este real: statistic, majoritatea firmelor mici nu resusesc sa incheie primul an de activitate. Va recomandam sa discutati cu potentialii angajatori despre stabilitatea financiara a firmei si potentialul de crestere. In conditiile in care firma respectiva are un plan de afaceri solid si surse de venit stabile ar putea fi o solutie buna pentru cariera dvs.

Evolutia in cariera

O firma mica poate oferii oportunitati pentru dezvoltarea carierei dvs. Intr-o firma mica aria de responsabilitate este mai mare, este foarte probabil sa fiti implicati in proiecte diverse si in consecinta sa cresteti profesional. Este de asemenea mai usor sa ajungeti intr-o pozitie decizionala/manageriala.

Pachetul salarial

Unele firme mici ofera un pachet salarial mai mare decat corporatiile: in acelasi timp si asteapta foarte mult de la angajati. O practica des intalnita la firmele mai mici – ofera flexibilitate in ceea ce priveste programul de lucru, training profesional si nu in ultimul rand, acces la tehnologie de ultima ora.

Mediul de lucru si satisfactia profesionala

In conditiile in care aportul dvs la succesul firmei este apreciat si ideile dvs sunt puse in practica, motivatia si interesul dvs fata de firma si jobul respectiv vor creste. Este mai usor sa te faci remarcat in cadrul unei firme mici si dinamice si de regula satisfactia profesionala poate impinge cariera dvs catre un alt nivel.

Sansa de a lucra cu antreprenori si inovatori

De regula intr-un startup lucrezi alaturi de fondatorii firmei care pot fi o resursa de inspiratie si invatare. Spiritul antreprenorial si inovator alaturi de viteza de reactie si capacitatea de decizie pot fi elemente foarte utile in cariera fiecaruia si sunt aptitudini transferabile indiferent de jobul dvs in viitor

 

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *