Blog despre cariera

5 tipuri de colegi sau sefi dificili

5 tipuri de colegi sau sefi dificili

Sa lucrezi cu sefi sau colegi dificili e o provocare mai ales pentru cei dintre noi care nu isi doresc confruntarile la serviciu. Specialistii au definit cateva tipuri de colegi/sefi dificili:

  • Cei care isi asuma proiectele reusite

Colegi care nu au nici o remuscare in asumarea proiectelor de sucess chiar daca contributia lor este minora: de regula isi mascheaza propriile insecuritati si chiar lipsa de pricepere. Este indicat sa prezentati sefului dvs un raport periodic in legatura cu activitatea dvs in cadrul proiectului.

  • Cei care barfesc

Barfa sau acuzatiile nefondate pot dauna enorm carierei dvs. Evitati sub orice forma implicarea in orice activitate de acest fel pentru ca orice aluzie negativa despre mediul de lucru/companie  se poate intoarce impotriva dvs. Pur si simplu nu participati la conversatiile cu conotatii negative!

  • Cei care fug de responsabilitati

Tipul de personaje care evita sa se implice. Nu cred ca proiectul are vreo valoare, evita termenele de livrare sau dau impresia ca sunt ocupati cu altceva. Este recomandat sa fiti foarte clar (in scris) in ceea ce priveste rolul si responsabilitatea fiecaruia.

  • Cei care saboteaza

Sabotorii isi doresc sa strice imaginea altora si profita de orice portita pentru a da vina pe colegi. Sugerati sefului sau initiati intalnire periodice in care sa prezentati progresele dvs si ale intregii echipe.

  • Seful care se comporta ca un dictator

De regula vrea sa-si impuna punctul de vedere in orice discutie. Singurele solutii acceptabile sunt doar cele propuse de respectivul sef. Incercati sa-l abordati intr-o maniera amicala de tipul:  ce-ar fi daca am incerca.. ce parere aveti despre solutia xxx

Este important sa pastrati o conduita profesionala indiferent de situatie (chiar si in situatia in care mediul de lucru este foarte dificil si solutia cea mai buna pare schimbarea jobului) si sa continuati sa va doriti rezultate exceptionale – este foarte important pentru evolutia carierei dvs.

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *