Blog despre cariera

Hobby-uri care aduc valoare unui CV

Hobby-uri care aduc valoare unui CV

O parte a specialistilor in resurse umane recomanda persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca sa evite mentionarea hobby-urilor in CV, mai ales atunci cand hobby-urile respective nu au legatura cu oferta de angajare.

Cei care sunt impotriva includerii hobby-urilor, sustin ca orice element introdus in CV poate deveni subiect de discutie in timpul interviului de angajare. Astfel, modul in care un candidat justifica pasiunea pentru un hobby poate cantari la fel de greu ca si celelalte raspunsuri la intrebarile puse de un angajator in timpul interviului.

Sunt insa situatii in care in care un hobby poate adauga valoare unui CV. Alyssa Gelbard, fondator al companiei Resume Strategies, ofera cateva exemple de hobby-uri care in contextul potrivit pot influenta sansele unui candidat de a fi invitat la un interviu de angajare.

Yoga/pentru joburi intr-un mediu dinamic

Yoga ajuta o persoana sa-si pastreze calmul in situatii dificile. Pentru cei care aplica la joburi intr-un mediu dinamic, un astfel de hobby ar putea avantaja un candidat – sugereaza ca persoana respectiva poate fi eficienta in conditii de lucru sub presiune sau in afara zonei de confort.  

Sporturile extreme/ pentru joburi in companii aflate in crestere rapida

Sporturile extreme indica capacitatea unei persoane de a-si depasi limitele. Un astfel de candidat este disciplinat, nu ii este teama de necunoscut si in acelasi timp este capabil sa calculeze corect riscurile.

Astfel de calitati sunt ideale pentru lideri mai ales in start-up-uri sau companii aflate in crestere rapida. Un astfel de hobby sugereaza curaj, control si dorinta de autodepasire.

Sporturi de anduranta/pentru joburi in vanzari

Sporturile de anduranta indica vointa, perseverenta si tenacitate. Astfel de calitati sunt ideale pentru roluri de business development, vanzari sau account management unde perserventa si predictibilitatea sunt elemente esentiale pentru obtinerea succesului.

Blogging/pentru joburi in marketing

Pentru candidatii care aplica la joburi in domeniul marketing/comunicare, pasiunea pentru blogging poate atrage interesul unui angajator. Exista o probabilitate ridicata ca un angajator sa intre pe blogul unui candidat inainte de a lua decizia sa-l invite la un interviu.

Totusi sunt cateva elemente care un candidat trebuie sa le ia in considerare inainte sa mentioneze blogging-ul la rubrica de hobby-uri: blogul trebuie sa fie “ la zi” si sa contribuie la dezvoltarea unui brand personal de succes.

Pasiunea pentru fotografie/ joburi unde creativitatea este esentiala

Fotografia poate fi un hobby important pentru candidatii care aplica pentru joburi unde creativitatea este importanta (de exemplu marketing online). Pasiunea pentru fotografie sugereaza creativitate, rabdare si imaginatie.

Este chiar recomandat pentru candidatii care au un site/blog cu fotografii sa includa URL-ul site-ului in CV.

Un hobby care nu trebuie inclus in CV: CITITUL

O persoana pasionata de citit este de regula inteligenta si de succes insa cititul ca hobby ar putea influenta negativ perceptia unui angajator despre un candidat.

Majoritatea persoanelor citesc – “ cititul” in sine nu evidentiaza un candidat. In plus, un candidat care aloca mult timp cititului poate da impresia ca este singuratic sau introvertit si o astfel de impresie ii poate diminua sansele sa fie invitat la un interviu de angajare.

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *