Blog despre cariera

Pierderea locului de munca de la esec la un nou inceput

Pierderea locului de munca de la esec la un nou inceput

Indiferent de motive, pierderea locului de munca este o experienta neplacuta.

Fiecare incepe sa realizeze dificultatea situatiei in momentul in care incep sa se simta efectele pierderii unui venit. Mai ales atunci cand piata locurilor de munca este dificila sau cand perioada de cautare se prelungeste neasteptat de mult.

Am trecut prin astfel de momente si pot sa afirm ca pentru mine pierderea locului de munca a dus la o reevaluare a carierei si a rezultat in schimbari pe care le-am implementat atat la nivel profesional cat si personal. Schimbarile de directie au insemnat dezvoltarea unor competente noi care au adus atat castiguri financiale cat si (mai mult) timp liber.

Problema pierderii locului de munca se reduce in final la felul in care privim situatia respectiva. Dincolo de dificultati, suntem obligati sa schimbam ceva, sa incercam ceva nou.

Articolul este inspirat de raspunsul dat de Steve Jobs la intrebarea privind concedierea din 1985 de la firma pe care chiar el o infiintase.

“Chiar daca atunci nu am realizat, momentul in care am fost concediat de Apple a fost cel mai bun lucru care mi s-a intamplat. Pierdusem o pozitie importanta, a trebui sa o iau de la capat si au inceput sa apara indoieli acolo unde inainte existau certitudini. A fost eliberarea care m-a ajutat sa intru in cea mai creativa perioada a vietii mele”.

E un mesaj care merita retinut.

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

 

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *