Blog despre cariera

Interviul de angajare este ca o tranzactie comerciala

Interviul de angajare este ca o tranzactie comerciala

Un interviu de angajare este  in esenta un proces de vanzare. Angajatorul a decis sa “cumpere” serviciile unui profesionist si incepe un proces de selectie.

Interviul de job este asemenator unei tranzactii: angajatorul are un buget, stie ce vrea si se orienteaza catre cea mai potrivita solutie pentru momentul respectiv.

Ca persoana intervievata, sunteti intr-o postura unica: sunteti si vanzator si “produs” vandut.

Trebuie sa va prezentati abilitatile profesionale pentru cumparator si odata ce sunteti “achizitionat”, trebuie sa confirmati “lista de prezentare” de la interviu.

In timpul unui interviu de angajare e recomandat sa va promovati:

  • Ca o persoana entuziasta care se poate integra usor la noul loc de munca
  • Ca o persoana capabila sa faca fata noului loc de munca

De obicei, un interviu incepe cu intrebari legate de personalitate. Angajatorul vrea sa se convinga ca poate lucra cu dvs., ca va potriviti in noua organizatie si in acelasi timp o alegere buna va fi si meritul lui. Dupa testul de personalitate trebuie sa convingeti ca posedati abilitatile profesionale necesare indeplinirii rolului respectiv.

Pentru a obtine un loc de munca trebuie sa punctati bine la ambele capitole. Trebuie sa furnizati suficiente informatii convingatoare pentru a convinge angajatorul ca e usor de lucrat cu dvs si ca faceti fata la noul loc de munca.

In general angajatorul isi doreste  ca persoana din fata lui sa se “vanda’ cat mai bine si sa aiba toate calitatile si aptitudinile necesare locului de munca.

Despre CarieraNoua.ro

Scopul portalului CarieraNoua.ro este sa faciliteze interactiunea dintre angajator si candidati. Prin intermediul site-ului web si a blogului speram sa intram in contact cu cat mai multi profesionisti din industria de recrutare si sa facilitam publicarea de noi articole cu sugestii si recomandari utile pentru candidati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *