Blog despre cariera

Esti pregatit pentru succes?

Esti pregatit pentru succes?

Vinod Khosla este una dintre cele mai cunoscute personalitati din Silcon Valley: in 1982 a fondat Sun Microsystems si in prezent conduce fondul de investitii Khosla Ventures care administreaza investii de peste 1 miliard de dolari.

Cariera lui Khosla nu este insa doar o colectie de initiative reusite. “ Nu cunosc pe cineva care sa fi esuat de mai multe ori decat mine” a declarat Khosla in cadrul unei recente conferinte in SUA. “Insa nimeni nu isi mai aduce aminte de esecuri”

La cateva luni inainte de lansarea companiei Sun Microsystems, Khosla si Scott McNealy au investit in compania Data Dump.

Data Dump a fost “un dezastru” in viziunea lui McNealy si Khosla.

Aceiasi echipa a fondat Sun Microsystems care s-a dovedit o companie de mare success cu o contributie majora la dezvoltare industriei IT.

Dincolo de calitatile antreprenoriale a fost demonstrata si capacitatea celor doi de a trece repede de la un esec major la un noua idee de afaceri.

“Cei mai multi esueaza nu neaparat din cauza ca fac greseli ci pentru ca le este teama sa-si asume riscuri” George Foreman III

Khosla recomanda celor care se decid sa inceapa o afacere sa aiba curaj sa isi asume riscuri si sa aiba incredere in idea lor.

Vei intalni o multime de persoane care isi vor da cu parerea despre afacerea ta. “Ignora parerea acestor asa zisi experti si mergi inainte” recomanda Khosla

Teama de esec este in viziunea lui Khosla unul din motivele pentru care inovatia disruptiva nu apare in companiile mari (compania Apple este o exceptie).

In dorinta de a inova si lansa produse sau servicii mai bune companiile nou infiintante trebuie sa isi asume riscuri.

Atunci cand lansezi produse sau servicii interesante nu doar ca poti depasi organizatiile existente pe piata dar aduci plus valoare clientilor.

In final, asta e tot ceea ce conteaza.

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *