Blog despre cariera

Cum se poate imbunatatii satisfactia profesionala?

Cum se poate imbunatatii satisfactia profesionala?

Sondaje realizate in mai multe tari arata ca intre 28% si 56% dintre angajati isi doresc schimbarea locului de munca si principalul motiv invocat de de cei care doresc schimbarea este insatisfactia legata de locul de munca

Specialistii recomanda: 

1. Alegeti un loc de munca care vi se potriveste

Daca sunteti o persoana introvertita va fi foarte dificil sa lucrati cu publicul sau intr-un rol de vanzari care presupune interactiunea cu zeci de persoana pe zi.

Un job care nu se potriveste personalitatii dvs. va crea in scurt timp insatisfactie si frustrare  profesionala.

2. Acceptati ca nici un job nu e perfect

Este aproape imposibil sa gasiti un job in care sa faceti 100% ce va place. Totusi daca estimati ca mare parte din timp faceti ce NU este ceea ce va doriti, va recomandam sa reconsiderati rolul dvs. si sa va ganditi cum puteti schimba procentele in favoarea dvs.

Uneori schimbari minore pot imbunatatii gradul de satisfactie a unui job.

3. Daca sunteti nemultumit cu ceva incercati sa schimbati. Definiti o directie.

Sarcinile de munca va sunt de regula alocate insa depinde de dvs modul in care le indepliniti.

Va veti simti mai bine in momentul in care veti intreprinde pasi concreti pentru imbunatatirea jobului dvs. Este important sa mentineti controlul asupra activitatii dvs profesionale si in acelasi timp  sa aveti o directie clara de urmat.

4. Nu e o tragedie sa va ganditi la schimbarea locului de munca

Nu are sens sa ramaneti intr-un rol care va nemultumeste cand uneori puteti fi doar la un click distanta de o cariera care sa va placa. Totusi: luati in considerare incertitudinea legate de schimbarea unui loc de munca si puneti in balanta insatisfactia pe care o resimtiti zilnic la locul de munca.

In final decideti daca alegeti sa ramaneti si sa schimbati ceva sau va cautati alt loc de munca.

 

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *