Blog despre cariera

Intrebari cheie la interviul de recrutare

Intrebari cheie la interviul de recrutare

Daca doriti sa obtineti o imagine cat mai completa despre candidatul din fata dvs, trebuie sa apelati la intrebari care provoaca candidatul sa raspunda spontan. Mai jos sunt cateva exemple de intrebari care va pot ajuta sa obtineti mai multe informatii despre candidatul din fata dvs.

Ce nu inteleg cei din jurul tau despre tine?

Este o intrebare care provoaca un candidat sa gandeasca prin ochii celor din jurul lui. Este un mod mai putin intruziv de a intreba un candidat despre punctele slabe si este in acelasi timp o oportunitate de a evalua perceptia de sine a candidatului.

Daca salariul nu ar fi important ce te-ar motiva in acest job?

Aflati care este motivatia unui candidat, ce il pasioneaza si de ce isi doreste sa lucreze in compania dvs.

Descrie un proiect la care ai lucrat si explica cum l-ai face mai bine

Candidatii sunt obisnuiti sa descrie cum au facut un proiect sa reuseasca. Raspunsul la o astfel de intrebare (ce ar face mai bine?) arata capacitatea de analiza a unui candidat impreuna cu dorinta de a face lucrurile sa mearga mai bine.

Ce nu-ti place sa faci?

Toti avem tendinta sa facem bine lucrurile care ne plac; un raspuns la aceasta intrebare poate oferi o imagine despre ce ar putea sa creeze dificultati unui nou angajat.

Ce este important pentru tine?

Aflati ce motiveaza un candidat sa vina la serviciu in fiecare zi. Cu aceasta intrebare puteti determina daca un candidat se va acomoda in organizatia dvs. daca va ramane in companie pe termen lung si ce contributie poate aduce ( pe langa experienta si abilitatile profesionale) companiei dvs.

Cum te relaxezi? Ce faci in timpul liber?

Cei mai performanti angajati sunt cei care reusesc sa pastreze o balanta intre viata personala si cea personala. In plus, cu aceasta intrebare puteti evalua daca candidatul respectiv se poate integra in grupul deja existent.

Daca ai fi angajator care sunt cele mai importante 5 calitati care le consideri importante pentru acest rol?

Invitati candidatul sa-si dea o nota pentru fiecare din acele calitati. Puteti afla care sunt valorile sau abilitatile pe care candidatul respectiv le considera importante si puteti avea astfel o imagine despre usurinta cu care candidatul va adopta valorile companiei dvs.

In plus, nota pe care si-o acorda, poate fi un indicator despre incredearea unui candidat in capacitatile sale.

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *