Blog despre cariera

5 obiceiuri zilnice ale oamenilor de succes

5 obiceiuri zilnice ale oamenilor de succes

Oamenii de succes aloca timp si efort pentru a-si dezvolta capabilitatile necesare pentru atingerea obiectivele propuse. Constientizeaza ca nu sunt perfecti sau speciali si continua sa se dezvolte atat profesional cat si emotional. Si incep prin ajustarea obiceiurilor zilnice.

Mai jos sunt cinci obiceiuri ale oamenilor de succes pe care le putem adopta fiecare dintre noi.

  1. Planifica ziua de maine.

Fara sa-ti planifici ziua de maine te poti trezi fara sa stii ce vrei sa faci. Oamenii de succes aloca timp pentru a-si defini obiectivele pentru ziua urmatoare.

Chiar daca viata nu functioneaza intotdeauna dupa cum e planificata, e mai eficient sa ajustezi decat sa improvizezi un plan.

  1. Aloca timp pentru invatare

Invatarea este esentiala pentru obtinerea succesului. Elon Musk (in prezent CEO Tesla Inc si considerat unul din cei mai influenti antreprenori la nivel mondial) aloca cel putin 4 ore pe zi cititului.

Nu este important cat timp alocam autoinstruirii insa dezvoltarea unui obicei de invatare inseamna extinderea cunostintele si sustine calatoria spre succes.

  1. Sanatatea este o prioritate

Alimentatia sanatoasa si exercitiile fizice influenteaza modul de viata. Sportul inseamna sanatate, optimism sau relaxare si alegerile alimentare inteligente ne dau energia de care avem nevoie pentru a realiza ceea ce ne propunem.

  1. Nu te compara cu cei din jurul tau

Succesul altor persoane este o sursa de inspiratie. Poti invata despre erori, realizari, despre ce sa faci si ce sa nu faci. Nu compara progresul tau cu al lor pentru in loc sa te inspire ar putea sa-ti induca perceptia ca ai ramas in urma si e foarte dificil de ajuns acolo unde altii au ajuns deja.

Oamenii de succes isi dau seama ca drumul lor spre succes este unic si nu trebuie comparat cu succesul celorlalti.

  1. Traieste la modul prezent

Viata este uneori haotica si imprevizibila si majoritatea dintre noi avem tendinta sa ne concentram pe viitor – cu totii o facem pentru ca ne ingrijoreaza ce ar putea sa urmeze. In timp ce planificarea este importanta la fel de important este si prezentul.

Oamenii cu succes sunt atenti la prezent si sunt gata sa valorifice oportunitiile care pot aparea in orice moment.

 

Cand ai un vis important e normal sa ai indoieli legate de dificultatea a ceea ce incerci sa faci. Incepe prin a-ti ajusta obiceiurile zilnice – iti dai astfel o sansa mai mare sa ajungi acolo unde iti doresti.

 

Autor: Kimanzi Constable

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, aplicatia de CV parsing, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *