Blog despre cariera

Vrei sa progresezi in cariera? Iesi din zona de confort!

Vrei sa progresezi in cariera? Iesi din zona de confort!

PUNcTE DE VEDERE (1)

(CONFORT…)

Am va­­zut zilele trecute la TV povestea mutarii unui cuib de barza. Nu m-am gandit la operatiunea (demna de Delta Force) in sine, ci la locatari. Bat dumnealor atata drum si nu-si mai regasesc linistea locativa mult dorita. Se pot formula mai multe intrebari:

Nu le era bine unde erau? Ce i-a făcut sa plece? Din ce motive isi vor parasi iarasi cuibul?

Si asa mi-am adus aminte de notiunea de ”zona de confort”.

Tot aud ca e musai sa emigram din aceasta zona pentru a progresa, pentru a ne atinge obiectivele. Asa sa fie? Oare ”zona de confort” despre care se vorbeste e chiar o ”zona de confort”?

Propun sa vedem lucrurile din alt unghi: Nu cumva iesim din asa-zisa ”zona de confort” din cauza disconfortului pe care il traim si in cautarea adevaratei ”zone de confort”, ca si berzele? Oamenii care vor sa progreseze / evolueze sau, pur si simplu, se confrunta cu o anume situatie incearca (precum un halterofil) sa-si gaseasca reala ”zona de confort”.

Asa se intampla atunci cand ne schimbam cariera, cautam un job (mai aproape de sufletul nostru) sau vrem sa ocupam o anumită functie, cand ne schimbam mijlocul de locomotie, anturajul, ”cuibul” etc.

Chiar parasim o ”zona de confort”?

Se pot vedea si indivizi care nu incearca ceva nou, nu incearca sa faca ceva altfel si cauta scuze si vinovatii. Se afla ei intr-o ”zona de confort”? De ce se plang? Asa cum berzele isi intretin permanent cuibul, trebuie facute eforturi pentru a ajunge in propria noastra ”zona de confort”, apeland la lectura, training, coaching sau alte activitati care vizeaza dezvoltarea personala si profesionala, urmate obligatoriu de actiune.

Vorbind de actiune, cred ca suntem intr-o permanenta cautare a adevaratei ”zone de confort”, pe care n-o vom gasi niciodata; parcursul noastru in viata si Confortul absolut sunt intr-o relatie asimptotica, din fericire!

Asa se face ca, precum berzele, ne luam la un moment dat zborul spre alte ”zari”, si mai …confortabile.

Dan Dragos Joldes

Dan – Dragos Joldes 

Trainer & Coach

0752 872 556

[email protected]

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *