Blog despre cariera

Recomandari pentru o cariera de succes

Recomandari pentru o cariera de succes

Potrivit publicatiei Inc.com, succesul lui Tom Hanks se leaga de folosirea cuvantului “NU” in momentele potrivite.

Cariera mea s-a imbunatatit considerabil atunci cand mi-am dat seama ca trebuie sa fac ceva care la inceput parea foarte dificil atat pentru mine cat si pentru cei din jurul meu. Am inceput sa spun “NU”.

Mi-am dat seama ca doar astfel pot sa aleg povestea pe care vreau sa o spun si tipul de personaj pe care vreau sa-l joc” admite Tom Hanks.

Tom Hanks nu este singurul care crede in utilitatea cuvantului “NU.”

Jony Ive (Chief Designer Officer, Apple) isi aminteste ca Steve Jobs il intreba aproape zilnic: “De cate ori ai spus NU astazi?

“Steve Jobs a fost persoana cea mai remarcabila pe care am intalnit-o tocmai pentru ca stia cand sa spuna “ NU continua Jony Ive

Psychology Today adauga ca desi cuvantul “DA” este sinonim cu asumarea de riscuri si implica o abordare pozitiva a vietii, un “NU” folosit la momentul potrivit reflecta un caracter puternic.

Cum stii totusi cand trebuie sa spui NU?

  • Nu ezita sa spui “NU” atunci cand actionezi in conformitate cu principiile si valorile tale
  • Un NU te ajuta sa te concentrezi pe prioritatile tale. De exemplu atunci cand ii ajuti pe altii sa lucreze la proiectele lor in detrimental proiectelor tale. Pentru a te asigura ca iti indeplinesti obiectivele profesionale trebuie sa inveti sa spui “NU” din cand in cand
  • Daca in viata personala exista persoane care nu te trateaza asa cum meriti este recomandat sa stabilesti niste limite si sa spui “NU” chiar cu riscul sa superi acele persoane. Vei avea de castigat pe termen lung.
  • Un “ NU” spus in momentele potrivite te poate ajuta sa-ti stabilesti prioritatile din viata ta. (de exemplu atunci cand pentru un job cu salariu mare trebuie sa calatoresti foarte mult si sa pierzi astfel majoritatea evenimentelor importante pentru familia ta)

 

Sau, altfel spus, de fiecare data cand spui DA la ceva ce nu iti place, spui de fapt “NU” la ceea ce vrei sa faci cu adevarat.

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *