Blog despre cariera

Care sunt asteptarile tale salariale?

Care sunt asteptarile tale salariale?

La unul din workshopurile noastre am primit aceasta intrebare de la participanti:

“Cum raspund la intrebarea angajatorului referitoare la salariul pe care mi-l doresc”?

Este o intrebare pe care multi dintre noi ne-o adresam atunci cand suntem chemati la interviuri. Raspunsul nu este unul simplu, asa cum am putea crede.  Pentru a putea raspunde corect la acesta intrebare trebuie sa luam in calcul cateva aspecte pe care ar fi bine sa le cunoastem inainte de a ajunge la interviu.

Deci ia o foaie si un pix si scrie raspunsul la intrebarile urmatoare:

Care sunt nevoile mele financiare in prezent? – Stim ca sunt mari, dar cat? Care este limita sub care nu poti cobori sub nicio forma? Stabileste o suma exacta. Si tine cont si de beneficiile pe care ti le-ai dori. Poti accepta un salariu mai mic in situatia in care acesta poate fi compensat de celalalte aspecte? 

Cat valorez eu?Ar fi bine sa stii exact ce experienta profesionala ai in domeniul in care doresti sa te angajezi, ce competente si abilitati ai si la ce nivel sunt ele. Daca nu esti constient de aceste aspecte, poti sa ti le clarifici apeland la consiliere in cariera, de exemplu. 

Care este nivelul jobului pe care il vreau?Este indicat sa te gandesti cam cat valoreaza responsabilitatile jobului in activitatea companiei si la ce nivel: entry-level, specialist, manager.

Care sunt salariile care se ofera pe piata muncii la ora actuala, pentru o pozitie similara? Pentru a afla asta trebuie doar sa faci putin research pe internet si sa vezi care sunt salariile care se ofera, conform anumitor aspecte: domeniul in care doresti sa te angajezi, regiune geografica, responsabilitatile pe care le vei avea.

Care este bugetul alocat de catre firma respectiva pentru un salariu pe pozitia respectiva? Ar fi ideal sa ai un raspuns si la intrebarea asta, insa este destul de greu daca nu ai pe cineva in interiorul companiei care sa stie acest aspect. Ai putea sa intrebi recruiterul, insa nu-ti recomandam sa faci asta de la primul interviu.

Ok, te-ai pregatit, stii ce suma vrei si cam cat se ofera pe piata muncii pentru pozitia respectiva. Sa presupunem ca n-ai reusit sa afli care e bugetul alocat pozitiei, iar recruiterul insista sa ii dai o suma. E bine sa i-o dai.

Asa ca cel mai bine este sa ii spui un minim (raspunsul la intrebarea 2) si o suma care te-ar multumi pe tine. Un interval.

 

Succes,

Paula Petric

Consilier in cariera GCDF/Trainer

Consilier CarieraNoua
Vicepresedinte Asociatia P.A.S spre Dezvoltare
http://www.passpredezvoltare.wordpress.com

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *