Blog despre cariera

De ce trebuie pregatit cu atentie interviul de angajare?

De ce trebuie pregatit cu atentie interviul de angajare?
De multe ori angajatorii primesc aplicatii sau intervieveaza candidati care nu au depus nici un efort pentru  pregatirea interviului de job sau personalizarea aplicatiei. O parte din candidati trimit o aplicatie foarte buna insa nu se pregatesc pentru interviul de angajare – in final e o pierdere de timp pentru toata lumea!

In contrast sunt candidati care se pregatesc cu seriozitate pentru interviurile de angajare. Pentru acesti candidati, interviul de angajare e o oportunitate sa demonstreze:

  • ca au inteles ce se cere de la ei si sunt interesati sa lucreze pentru compania respectiva
  • ca inteleg obiectivele si provocarile pietei din punctul de vedere al angajatorului
  • ca experienta si aptitudinile lor pot fi de folos angajatorului
  • ca interviul este important pentru ei si au alocat suficient timp pentru intelegerea companiei si rolului respectiv

Internetul poate oferi o multime de informatii utile despre potentialul angajator, proiectele si initiativele lor. Este de asemenea recomandat pentru candidati sa afle informatii despre intervievatori: la ce proiecte lucreaza, ce e important pentru ei – uneori intervievatorii sunt manageri de departamente si numele lor poate apare in comunicate de presa referitoare la lansare de noi initiative, produse sau servicii.

Este de asemenea un avantaj pentru un candidat sa obtina informatii de la persoane care lucreaza pentru acea companie.

Va recomandam sa alocati timp pentru pregatirea unei aplicatii si a unui interviu de angajare.

Este mult mai usor pentru un angajator sa discute cu candidati care inteleg ce se asteapta de la ei. Intreg interviul de angajare este mai simplu pentru ambele parti – discutia se orienteaza mai rapid catre punctele de interes.

Un angajator aloca in medie 30-40 minute pentru un interviu cu un candidat. Un candidat pregatit poate utiliza  mult mai eficient timpul alocat, poate argumenta mult mai usor ce utilitate si avantaje aduce organizatiei respective.

Angajatorii isi doresc sa gaseasca candidatii care pot isi pot argumenta valoarea pentru organizatia lor.

Despre CarieraNoua.ro

Scopul portalului CarieraNoua.ro este sa faciliteze interactiunea dintre angajatori si candidati. Prin intermediul site-ului www.carieranoua.ro  si a blogului speram sa intram in contact cu cat mai multi profesionisti din industria de recrutare si sa facilitam publicarea de noi articole cu sugestii si recomandari utile pentru candidati.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *