Blog despre cariera

Raspunsuri corecte la interviul de angajare

Raspunsuri corecte la interviul de angajare
Scopul principal al intrebarile dificile in timpul unui interviu de angajare este selectarea candidatilor. Raspunsurile adecvate va pot aduce un avantaj in fata celorlati candidati; pregatirea unui interviu este esentiala! Va prezentam mai jos cateva posibile intrebari si recomandari de raspuns.

1. De ce credeti ca nu ati fost promovat in compania in care ati lucrat?

Sunt multe motive pentru care angajatii nu promoveaza in cadrul unei companii. Uneori un angajat, desi foarte constiincios, nu se face remarcat pentru ca realizarile sale nu sunt suficient de vizibile. Alteori nu exista o alta persoana care sa-l inlocuiasca in eventualitatea unei promovari. Un raspuns corect ar putea fi: “ nu au existat oportunitati de promovare in perioada petrecuta in respectiva companie”.

2. Care este stilul dvs managerial? Sunteti un sef dur?

In general persoanele cu reputatia de “ duri” nu sunt neaparat bineveniti intr-o noua companie – sefii care inspira teama au rareori capacitatea sa se impuna ca lideri. Managerii care castiga respectul altfel decat prin agresivitate au capacitatea de a stimula si inspira echipa. Respectul se castiga nu se impune.

3.   Ati mai aplicat pentru alte joburi?

Angajatorii stiu ca e o piata competitive. Un raspuns negativ ( nu caut joburi sau nu am mai aplicat) poate chiar genera semne de intrebare. Un raspuns corect si onest ar putea cuprinde exemple de roluri similare la care ati aplicat. Aceasta demonstreaza ca sunteti consistent in ceea ce va doriti de la cariera dvs. si in acelasi timp credeti in capabilitatea dvs de a performa in pozitia in care aplicati. Poate fi in avantajul dvs sa indicati in timpul interviului ca  optiunea dvs. preferata este compania respectiva si sa si argumentati de ce.

 4. Cum va intelegeti colegii mai tineri sau mai in varsta?

Angajatorul doreste sa se asigure ca puteti lucra cu colegi de diferite varste. In cazul in care lucrati cu persoane de varste diferite este necesar sa identificati care sunt elementele de interes comun care pot eficientiza relatia profesionala Regula generala este sa aratati respect pentru cunostintele si inteligenta colegilor indiferent de varsta si pozitia pe care o ocupa.

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *