Blog despre cariera

Prietenii si succesul financiar

Prietenii si succesul financiar

Cercul de prieteni pe care ii frecventam au o influenta majora asupra vietii noastre inclusiv din punct de vedere financiar.

Scriitorul Thomas Corley a studiat timp de 5 ani comportamentul unui grup de milionari si a descoperit o trasatura comuna a acestora – evita pesimistii.

Perceptia este ca poti atinge acelasi nivel de succes ca si cei din jurul tau. Este natural sa incerci sa te asociezi cu persoane care au motivatii similare, la fel de optimisti si entuziasti si cu o perceptie pozitiva despre viata.

Majoritatea persoanele studiate se asociaza cu indizivi cu un statut social similar. Semnificativ din punct de vedere al studiului este ca oamenii de succes depun eforturi majore pentru a evita persoane toxice sau negative.

Corley este convins ca “ Succesul pe termen lung este posibil cand ai o perspectiva mentala pozitiva”. Nu este singurul care sustine ca atitudinea negativa nu este compatibila cu succesul .

In urma cu aproape 100 de ani, jurnalistul Napoleon Hill ( autorul cartii “ Think and Grow Rich) a ajuns la aceiasi concluzie dupa ce a studiat aproape 500 de milionari. “

Oamenii sunt influentati de persoanele din jurul lor” si “nu sunt prea multe sanse de success pentru cei care resping oamenii din jurul lor din cauza unei personalitati negative”.

Concluzia este ca negativismul nu duce la success si ca in general atragi persoane care gandesc la fel ca tine. Evita pesimistii si inconjoara-te de persoane optimiste.

 

(articol aparut in Business Insider)

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *