Blog despre cariera

Interviu cu un artist si un avocat – Ioana Beltic si Gabriela Stanescu

Interviu cu un artist si un avocat – Ioana Beltic si Gabriela Stanescu

Corina Blezu, CarieraNoua – Ce inseamna sa fii artist?

Ioana Beltic, Artist – Arta nu este un job. Este o sensibilitate a fiecarei persoane. Dar ma gandesc ca noi, artistii facem parte din categoria oamenilor mult mai sensibili decat ceilalti si atunci incercam sa ne exprimam prin “acel ceva”. “

Acel ceva” poate fi un tablou, poate fi o sculptura, poate fi o poezie, poate fi o piesa de teatru, fiecare cu ce simte in a exprima sensibilitatea si emotiile si starea.

 

[vsw id=”qXRgnGrFsrA” source=”youtube” width=”525″ height=”344″ autoplay]

 

Corina Blezu, CarieraNoua –  Esti sustinuta de o echipa care se ocupa de tot ceea ce inseamna partea non-creativa?

Gabriela Stanescu, Avocat.  Echipa se strange in jurul artistului si pleaca in primul rand de la a-l intelege si il ajuta sa-si valorizeze intr-un fel aceasta creatie si sa-l aduca de la partea superioara, inaltatoare, la partea materiala, concreta. Acesta este un element important al vietii artistului. Practic, cele doua planuri nu pot fi separate.

Corina Blezu, CarieraNoua  Si cum v-a venit ideea sa faceti aceasta echipa, pentru ca iata, vorbim cu si partea creativa si cu partea pragmatica?

Gabriela Stanescu, Avocat. A trebuit sa sprijin aceasta parte artistica, in primul rand prin protejarea ei, in sensul de a o inscrie in registrele de protectie nationala si internationala, pentru ca artistul sa poata fi linistit si ocupat doar cu partea creative si in al II-lea rand plecand de la aceasta protejare, intocmirea tuturor documentatiilor necesare materializarii ideilor artistice in contracte, in expozitii si in alte activitati specific.

Corina Blezu, CarieraNouaMarturisesc ca nu pot sa-mi iau ochii de la acesti ingerasi de pe pian si pentru ca stiu ca fiecare are un nume, o sa va rog, pe tine Ioana sau pe Gabriela, sa ii prezinte. Sunt doar patru dintr-o lunga insiruire de ingerasi pe care stiu ca multi ii doresc. Si stiu ca fiecare are si o mica poveste. Eu mi-am ales favorita.

Gabriela Stanescu, AvocatAtunci o sa incepem cu ea. Ea este ingerasa, desi nu este un termen specific literar, “Flower” sau “Floarea”, care are ca si mica poveste faptul ca traieste in gradina ingerilor si ca si semn al primaverii ne aduce in dar aceste minunate flori, cu parfumul si culoarea lor, pe care numai Ioana a putut sa o realizeze prin niste subtile amestecuri de culori.

Al II-lea este o minunata “Rose” sau “Trandafirul” pentru ca Ioana mi-a sugerat mie, prin culoarea preponderent folosita de roz, mai mule nuante si tonuri de roz, aceasta suavitate a unui boboc de trandafir.

Observam ca detaliu si modul in care sunt tinute mainile, care ar putea duce intr-un fel, spre o pozitie adoptata de ingerii de pe picturile murale ale manastirilor noastre. O sa o las pe Ioana sa termine sirul ingerilor, cu celelalte doua picturi.

Ioana Beltic, Artist. Eu as spune in general. Pentru mine foarte importanta este culoarea si atunci cred ca am exprimat totul prin culoare. Am incercat sa imbin partea artistica cu realul, drept pentru care am imbracat unul dintre ingerasi cu o ie romaneasca, am incercat sa o sugerez macar.

Iar ultimul ingeras din sir, dar nu cel din urma, cred ca inspirat-o pe Gabi foarte mult.

Gabriela Stanescu, AvocatEste un ingeras care pur si simplu viseaza. Este ingerul dintre cele doua lumi, care in visul lui aduce catre noi lumea ingerilor, care isi cheama toate prietenele si toti prietenii ingerasi sa vine langa noi si sa ne vegheze, sa stea permanent langa noi si sa-i simtim ca sunt, acolo langa noi.

Practic, faptul ca sta cu ochii inchisi ne da si noua posibilitatea sa visam si ne lasa deschise toate portile.