Blog despre cariera

Despre alegerea carierei si interviurile de angajare

Despre alegerea carierei si interviurile de angajare

Refuzul unui angajator

Alegerea unui (alt) candidat

Este foarte dificil sa acceptam ca optiunea unui angajator se indreapta catre un alt candidat. Fie nu am primit nici un raspuns la aplicatie, fie am fost invitati la unul sau mai multe interviuri fara succes  – multe din aceste refuzuri sunt datorate faptului ca angajatorul nu ne percepe ca potriviti pentru acel rol.

Poate suna ca un cliseu insa refuzul nu trebuie luat in mod personal.

Cand un angajator spune Nu o face de exemplu  pentru ca abilitatile unui candidat nu se potrivesc perfect cu ceea ce cauta de fapt sau exista alti candidati cu mai multa experienta pentru acel rol. Angajatorul cauta cea mai buna solutie si asociaza un cost/o oferta pe care si-o permite la acel moment.

Cu siguranta insa respingerea/refuzul nu are de-a face cu un candidat ca persoana! Sunt suficiente exemple de candidati care au reaplicat la aceiasi companie pentru un rol diferit si au avut succes.

Alegerea carierei

In momentul in care decideti pentru o cariera noua:

1. Fiti pasionat de ceea ce va doriti si transmiteti acea pasiune

Daca sunteti sigur ca mergeti in directia corecta din punct de vedere profesional, verificati daca CV-ul exprima personalitatea, entuziasmul si experienta dvs. Un angajator simte cand aplicantul este lipsit de entuziasm sau energie. Este esential sa fiti optimist inainte de contacta un angajator sau a merge la un nou inteviu.  Daca aveti nevoie de timp pentru a va reincarca bateriile nu considerati ca este o pierdere de timp.

2. Urmati cariera pe care o doriti cu adevarat

Pentru cei care nu se simt 100%  convinsi ca merg spre ceea ce isi doresc, e momentul sa faceti cativa pasi inapoi si sa va redefiniti cariera la care visati. Neintentionat, la interviu, lasati sa se vada ca nu sunteti foarte entuziast de acel rol sau poate nu este cariera potrivita pentru dvs. Desi puteti bifa toate cerintele legate de experienta, studii si abilitati in final NU primiti oferta de job.

Fiti sigur ca mergeti catre cariera pe care o doriti. Uitati-va chiar si la acele optiuni pe care le-ati lasat deoparte pentru ca schimbarea in cariera ar fi prea brusca.

E important sa considerati variantele care va entuziasmeaza si pasioneaza si sa va urmati instictul.

Cu siguranta veti fi superb la interviul pentru un job care va intereseaza. Si sunt sanse mari sa primiti OFERTA pe care o asteptati.

Despre CarieraNoua.ro

Scopul portalului CarieraNoua.ro este sa faciliteze interactiunea dintre angajatori si candidati. Prin intermediul site-ului www.carieranoua.ro  si a blogului speram sa intram in contact cu cat mai multi profesionisti din industria de recrutare si sa facilitam publicarea de noi articole cu sugestii si recomandari utile pentru candidati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *