Blog despre cariera

Cum sa acceleram auto-vindecarea cu Metoda Ki Train

Cum sa acceleram auto-vindecarea cu Metoda Ki Train

Se spune ca nasterea este unul dintre cele mai traumatizante clipe din viata unui om. Efortul facut de mama dar si de copil este de nivelul supra naturalului. Este primul test din viata fiecaruia, test pe care, daca citesti articolul asta, inseamna nu numai ca ai trecut testul, dar probabil ai si uitat deja prin ce ai trecut atunci. Din momentul nasterii, incepem sa ne dezvoltam, sa crestem si sa invatam despre viata.

Pana la momentul nasterii, depindem fiziologic de corpul mamei, aceasta furnizandu-ne tot ce avem nevoie: nutritive, aer, energie. In momentul cand se taie cordonul ombilical devenim autonomi si ramanem asa pana la sfarsitul vietii. Cele doua fabrici isi incep activitatea pentru a produce energia vitala necesara noua. Prima fabrica (plamanii) transforma oxigenul in energie. A doua fabrica (sistemul digestiv) transforma combustibilul (mancarea si bautura) in energie.

Inca de mici, petrecem mult timp acumuland multa informatie care de multe ori nu ne foloseste mai mult decat pentru cultura generala. In scoala generala invatam fizica, chimie si biologie, insa foarte rar se fac referiri la cum am putea sa avem un organism mai eficient.

Organismul uman este perfect construit. Este o opera de mare arta si precizie, cuprinzand nu numai corpul fizic dar si energia vitala conduse cu grija de mintea noastra. Problemele de functionare intervin atunci cand exista dezechilibre energetice comandate de mintea noastra, de cele mai multe ori de partea subconstienta a mintii.

Cum sa ne folosim mintea intr-un mod eficient

In fiecare zi, mintea noastra este strabatuta de ganduri, unele importante si altele mai putin importante. Fiecare gand este insotit de o anumita emotie. Emotiile precum si gandurile noastre exercita un consum energetic care ne afecteaza organismul in general. Am putea probabil umple o biblioteca intreaga cu material despre minte si cum functioneaza. Nu numai ca vom gasi manualul de utilizare precum si solutii care ne pot da o capacitate de concentrare mai mare. Din pacate, desi avem access cam la orice material prin intermediul internetului, oamenii sunt din ce in ce mai mult absorbiti de elementele din mediul inconjurator, umplandu-si mintea cu informatii inutile.

Programele care ruleaza in mintea subconstienta sunt responsabile si de vindecare permanenta a corpului nostru. Mintea subconstienta intotdeauna vrea sa ne ajute. Problema este ca de multe ori intervin conflicte de opinie intre cele doua parti ale mintii noastre, intre constient si subconstient. Atunci cand se intampla asta, intervin blocaje energetice in organismul nostru. Daca este temporar, avem sanse sa ne recuperam si sa nu fim afectati fizic. Insa cand blocajele dureaza mai mult, poate intervine boala fizica. 

Rolul relaxarii intr-o stare de sanatate perfecta

Fiecare gand si emotie ne influenteaza corpul fizic. Emotiile sunt energie in miscare (Emotion is Energy in Motion), drept pentru care emotiile negative pot fi simtite (de cele mai multe ori nu instantaneu) in corp. Intr-un corp relaxat si flexibil, energia circula natural. Intr-un corp rigid, energia stagneaza si daca nu rectificam situatia, putem declansa imbolnavire.

Metoda Ki Train prin practicile zilnice de antrenament de Tai Chi, Ba Gua, Qi Gong are ca scop principal o relaxare a corpului. Dupa cateva saptamani de practica zilnica, corpul invata sa fie relaxat indiferent de emotiile si gandurile care ne bombardeaza. Chiar daca suntem stresati, suparati sau nervosi, o practica zilnica de relaxare este un antidot puternic impotriva imbolnavirilor.

Cum sa evitam starea de oboseala?

Daca punem semnul egal „=” intre oboseala si lipsa de energie, atunci a deveni eficient cu energia vitala proprie este sinonim cu a combate oboseala. Cand avem energie suficienta, nu simtim nici un fel de oboseala. Mai mult decat atat, totul devine mai usor cand suntem neobositi, putem sa ne bucuram de viata altfel.

In mod concret, ca sa avem intotdeauna un surplus de energie, trebuie sa intelegem de unde o luam si cum o consumam. In cartea Metoda Ki Train (care este poate fi comandata in limba engleza pe amazon) explic pe larg mecanismele energetice, cum producem si cum consumam energia vitala.

Digestia

Va mai aduceti aminte de vorbele parintilor (sau bunicilor) care ne spuneau cand eram copii: mananca bine sa ai energie multa! Mi a luat vreo 30 de ani sa imi dau seama ca este exact invers. Cu cat mancam mai putin (dar si echilibrat – conteaza si ce mancam), cu atat avem mai multa energie. Fabricuta numita „sistemul digestiv” are un break even foarte simplu. Indiferent de cata materie prima ii dam (mancare si bautura), ea nu poate produce energie intr-un mod direct proportional. Dupa un anumit punct, sistemul digestiv consuma energie sa termine digestia excesului de mancare. Mai ales ca am lucrat peste 15 ani in hotelarie, va dati seama ca nu mi a fost usor sa incep sa mananc mai putin. Insa, este una din solutiile cele mai bune pentru a face economie si a avea mai multa energie. Un alt subiect important legat de nutritie este ce mancam. Dezvoltandu-ne intuitia, invatam sa ne ascultam corpul si ii dam ce are nevoie. Nimeni nu stie ce avem nevoie mai mult decat corpul nostru.

Somnul

Petrecem dormind o treime din viata noastra. Si totusi, nu imi aduc aminte sa fii avut vreo materie la scoala dedicata acestui subiect. In timp ce dormim, se intampla foarte multe cu noi. Memoriile si experientele din timpul zilei, programele mintii subconstiente se actualizeaza. Corpul trece printr-o perioada de resetare. Le fel ca in situatia digestiei, nu exista un program de somn care sa se aplice la toata lumea. Fiecare are nevoie de o anumita perioada de somn. Important este sa ne trezim odihniti si plini de forta. Ceea ce pot spune din experience proprie este ca daca mancam mai putin avem nevoie de mai putin somn.

Mediul inconjurator

Pentru cei care inca au impresia ca fengshui este o baliverna, va asigur ca nu este. Din punct de vedere energetic, locurile unde petrecem timp regulat (zilnic) ne afecteaza in mod direct nivelul de energie. Din pacate, nu constientizam si de cele mai multe ori nu credem nici macar ce simtim. Nu ma astept ca toata lumea sa devina un specialist in arta fengshui, insa daca invatam sa ne ascultam intuitia, vom realiza cat de mult conteaza sa ne petrecem timp intr-un loc energizant. Aduceti-va aminte cum va simiti in padure, sau la munte, la mare. Cum va simtiti cand sunteti intr-un spa. Cum va simtiti cand ascultati Mozart? Muzica, culorile, mirosurile – toate fac parte din echilibrul casei noastre, biroului nostru sau chiar si a masinii noastre. Tot ce este in mediul nostru este reflectia mintii noastre (constiente sau subconstiente)

Relatiile Umane

Relatiile noastre ne ajuta sa evoluam sau sa involuam. Fiecare relatie este o lectie urmata cateodata de un test sau examen. Ai picat vreun examen de genul asta? Felicitari, inseamna ca esti om. Din punct de vedere al energiei, fiecare relatie ne va consuma sau ne va da energie, in functie de tipul de relatie. Daca vrem sa fim liberi si sa facem ce vrem cu energia proprie, atunci este necesar la un moment dat sa rezolvam relatiile care ne sugruma si ne obosesc. Nu e un proces usor sau rapid, insa nu este imposibil de realizat.

Practica artelor martiale interne

Artele martiale interne ne invata sa ne concentram energia intr-un anumit punct folosind intentia si atentia. Dupa cum spun maestrii Daoisti, energia curge acolo unde o trimite intentia. Practica meditatiei folosing miscari corporale de Tai Chi, Qi Gong si Ba Gua are ca scop principal cresterea (sau in anumite instante reducerea) fluxului energetic care curge prin trup.  Asa cum atunci cand suferim de exemplu o taietura de cutit in bucatarie (evident accidental), corpul reactioneaza intr-un mod fenomenal prin trimiterea fluidelor in zona respectiva. Zona se inflameaza imediat, se incalzaste, sangereaza. Toate astea sunt mecanisme de autoaparare comandate de programe din mintea subconstienta.

Insa, acelasi lucru se poate face intentionat daca ne antrenam suficient sa controlam sau mai bine zis sa redirectionam energia vitala in zona dorita a corpului. In acest fel, putem actiona energetic folosindu-ne intentia sa ne vindecam anumite probleme din corp.

Metoda Ki Train

Metoda Ki Train are la baza un algoritm foarte simplu, atata vreme cat exista vointa de vindecare.

Prima faza este sa intelegem unde ne consumam energia si sa salvam cat putem de mult, sa creem un exces de energie. In acelasi timp, sa intelegem cum sa creem mai multa energie printr-o digestie echilibrata, o respiratie buna si practica moderatie si a relaxarii (Tai chi, Ba gua, Qi Gong).

Dupa ce avem o cantitate suficienta de energie, o putem valorifica folosindu-ne practica intentiei si a concentrarii energiei in anumite locuri ale corpului.

Metoda este versatila. Fiecare dintre noi suntem diferiti, si din acest motiv, nu toate lumea va alege aceeasi cale de vindecare. Insa algoritmul de auto-vindecare este acelasi. Cu cat avem mai multa energie, cu atat avem sanse sa stam tineri, sanatosi si fericiti.

Autor: Teodor Ardeleanu

Teodor a studiat la ASE Bucuresti, sectia Turism-Servicii. A lucrat in pozitii de top management in industria turismului in Romania, Dubai, Kuwait si Bahrain. Pe parcursul unei cariere de peste 20 de ani, Teodor a inceput ca simplu angajat la receptie in hotelul Marriott Bucuresti, pana a ajuns Director General peste un grup de companii in Bahrain. In tot acest timp, Teodor si-a inspirat colegii sa viseze, indrumandu-i sa nu se opreasca pana nu isi realizeaza obiectivele.

In 2015, Teodor a decis sa schimbe directia carierei si a vietii sale, deschidandu-si compania proprie. Teodor este creatorul metodei Ki Train – un concept dezvoltat ca rezultat al studiilor personale (Reiki, Arte martiale interne – Tai Chi, Qi Gong, Ba Gua, Hipnoza Medicala), dar mai ales pe experientelor de viata prin care a trecut. Teodor a studiat arte martiale in China, el fiind recunoscut ca discipol official al marelui maestro Huang Xin din Kunming China. 

Teodor si-a dedicate ultimii ani din viata (din 2016) studiului precum si predarii metodei Ki Train ca practica de autovindecare, cu rezultate confirmate din partea studentiilor practicanti.

Pentru mai multe detaill vizitati www.kitrain.com sau contactati pe email [email protected]

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *