Blog despre cariera

Imi trebuie un loc de munca

Imi trebuie un loc de munca

La un interviu este acceptabil sa aparem interesati insa nu excesiv de interesati.. pentru ca exista riscul ca interesul necontrolat sa sperie angajatorul si sa obtinem exact o reactie opusa celei dorite.

Nu este recomandat sa fiti de acord cu tot ce vi se propune la interviu sau sa dati impresia ca acceptati orice numai sa vi se ofere jobul – in felul acesta va subevaluati si nu e in interesul dvs.

Va recomandam sa investiti in pregatirea pentru interviu, sa aveti o idee cat ma clara despre ceea ce puteti oferi firmei respective si sa argumentati/vindeti cat mai bine experienta si capabilitatile dvs.

Uneori intervievatorul pluseaza in timpul interviului si pune in discutie aspecte suplimentare ale noului rol.

Asigurati-va ca nu sunteti de acord cu orice (chiar daca sunteti disperat si aveti nevoie de un loc de munca)– atitudinea Fac Orice nu e realista si angajatorul stie acest lucru.

Sunt sigur că unii dintre dvs gandesc ca o oferta–orice oferta–ar suna foarte bine acum.

Va recomandam sa luati in considerare toate variantele pe care le aveti in momentul  in care acceptati o oferta. Nu uitati ce nu v-a placut la locul de munca pe care tocmai l-ati parasit. Fiti sigur ca nu faceti aceiasi greseala.

Nu insistati pe trecut, dar nu ignorati lectiile învatate.

Indiferent cat de urgent este obtinerea unui loc de munca, nu mergeti la un interviu cu idea sa acceptati orice vi se propune, ba chiar sa fiti si recunoscator pentru asta.

Daca intervievatorul va preseaza sa acceptati orice in faza de interviu, este o probabilitatea foarte mare ca acesta sa fie un  modus operandi pentru respectiva companie. Si e posibil ca odata angajat.. sa fiti cu adevarat disperat sa schimbati jobul…

Despre CarieraNoua.ro

Scopul portalului CarieraNoua.ro este sa faciliteze interactiunea dintre angajatori si candidati. Prin intermediul site-ului www.carieranoua.ro  si a blogului speram sa intram in contact cu cat mai multi profesionisti din industria de recrutare si sa facilitam publicarea de noi articole cu sugestii si recomandari utile pentru candidati.

 

One comment

  1. George /

    Interesant articol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *