Blog despre cariera

Prima zi de lucru dupa vacanta

Prima zi de lucru dupa vacanta

Cum iti poti modifica starea de spirit, astfel incat sa treci de la dulcea leneveala din vacanta inapoi la starea de productivitate si eficienta? Nu iti va fi foarte greu daca tii cont de urmatoarele sfaturi:

Incepe ziua asa cum trebuie. Dormi minim 8 ore in noaptea dinainte. Trezeste-te cu zambetul pe fata si scapa cat mai repede de pijamalele confortabile. Vei simti o schimbare de atitudine odata cu outfitul potrivit pentru job. Ia un mic dejun consistent care sa iti asigure energia pentru lucru pentru urmatoarele 4-5 ore. Lipsa micului dejun duce automat la scaderea energiei si la pierderea capacitatii de focusare asupra task-urilor.

Planifica. Chiar cu o seara inainte iti poti face planificarea primei zile de lucru. Cu siguranta vei dormi mai bine daca vei sti cum sa ataci ziua urmatoare dis de dimineata. Poti tine o agenda sau telefonul langa pat in caz ca iti amintesti ceva important.

Nu rata pauzele. Nu te priva de niciun minut in care te poti relaxa putin. Specialistii spun ca fiecare persoana are capacitatea de a lucra efectiv 6 ore pe zi. Dupa o vacanta, aceasta scade la jumatate. Restul timpului preocupa-te de planificari, revizuiri ale planurilor dinaintea vacantei, de curatenia biroului, de networking si bucura-te de pauzele in care poti face scurte plimbari pentru a-ti limpezi gandurile.

Fara social media. Nu toti angajatorii permit accesarea mailurile personale sau conturile de facebook, instagram, linkedin, flickr sau twitter in timpul orelor de serviciu. Am fi absurzi daca ne gandim ca nici nu o vom face. Important este ca verificarea acestora sa se faca de cel mult 3 ori pe zi si sa nu lasam ferestrele site-urilor deschise pentru a ne atrage atentia.

Nu te grabi. Ai tot timpul sa preiei sarcinile pentru perioada urmatoare. Decat sa te arunci cu capul inainte in multitudinea de hartii, mailuri necitite, informatii demne de luat în calcul, fa o prioritazare a acestora si ia-le pe rand, in ordinea urgentei si importantei lor. Nu se va intampla nimic daca nu vei raspunde la toate solicitarile in prima zi. Un raspuns bine gandit si argumentat este preferabil in locul unuia de complezenta, chiar daca vine imediat, in prima zi de lucru.

Nu exagera cu cafeaua. Este stiut faptul ca efectul cafelei dureaza pana la 2 ore. Poate reusesti sa te aduni in acest timp, insa ai grija si de efectul de deshidratare care insoteste fiecare ceasca de cafea bauta. Asigura-te ca bei suficienta apa pentru o functionare cat mai optima a creierului

 

Succes!

Madalina Serban

Presedinte al Asociatiei pentru Dezvoltarea Carierei

Background:

12 ani experienta in resurse umane
Consultant in cariera GCDF(Global Career Development Facilitator)

Activitati curente:

Consiliere si orientare in cariera
Workshopuri de dezvoltare profesionala
Coordonare proiecte educationale

Citeste mai multe articole publicate de Madalina Serban la www.consilierincariera.ro

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *