Blog despre cariera

10 lucruri pe care nu trebuie sa le spui la un interviu de angajare

10 lucruri pe care nu trebuie sa le spui la un interviu de angajare

Se intampla uneori sa intalnesti un intervievator prietenos care te face sa te simti confortabil in timpul unui interviu de angajare – din nefericire unii candidati se relaxeaza prea mult si incep sa spuna lucruri care le reduc sansele de succes.

Mai jos sunt 10 exemple de lucruri pe care e mai bine sa le pastrezi pentru tine:

  1. Faptul ca ai fost concediat de la ultimul loc de munca – sau orice alt loc de munca din trecut.
  2. Faptul ca ultimul tau manager (sau alt sef din trecut) nu avea personalitate sau a fost slab pregatit chiar daca este adevarat.
  3. Faptul ca esti disperat sa gasesti un job. Orice job.
  4. Faptul ca esti nesigur in privinta unor cerinte ale jobului. Nu trebuie neaparat sa pari arogant si sa spui “Pot sa fac jobul asta in somn” insa in acelasi timp nu vrei sa pari nesigur si ingrijorat in legatura cu unele aspecte ale noului loc de munca.
  5. Faptul ca ai avut conflicte cu fostii colegi sau sefi.
  6. Faptul ca ai putea avea nevoie de un orar flexibil pe viitor datorita unor probleme personale. Pastreaza informatia asta pentru tine in afara de cazul in care esti sigur ca ai nevoie de timp in viitorul apropriat. In caz contrar nu mentiona acest lucru.
  7. Faptul ca astepti un copil. Nu este treaba angajatorului si nu are legatura cu interviul de angajare sau jobul respectiv.
  8. Faptul ca jobul respectiv plateste mult mai mult decat celelalte locuri de munca pe care le-ai avut.
  9. Faptul ca intentionezi sa ramai in orasul respectiv pentru un timp limitat. Acest fapt va face ca multe companii sa nu te angajeze. Angajatorii vor sa-si pastreze dreptul sa renunte la personal atunci cand au nevoie insa unora le e greu sa accepte ca angajatii au propriile planuri
  10. Faptul ca stii ca esti supra calificat pentru jobul respectiv si ca planul tau este sa promovezi rapid intr-o pozitie mai buna.

Din fericire angajatorii au inceput sa realizeze ca succesul unei organizatii este legat de calitatea fortei de munca si ca doar prin atragerea candidatilor de calitate pot face lucruri extraordinare. Este o schimbare culturala majora.

Aproape toti am fost crescuti cu ideea ca angajatorii sunt puternici si candidatii sunt ca niste furnici care trebuie sa accepte ce li se ofera. Acum stim ca nu e chiar asa si ca fiecare dintre noi poate face diferenta la un loc de munca.

Totusi, cand esti in cautarea unui loc de munca este o idee buna sa pastrezi unele informatii pentru tine pana primesti o oferta concreta de angajare.

 

Autor: Liz Ryan, fondator Human Workplace

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *