Blog despre cariera

Care sunt pasii de urmat pentru obtinerea unui job in strainatate?

Care sunt pasii de urmat pentru obtinerea unui job in strainatate?

 1. Alegeti cu atentie regiunea in care doriti un loc de munca

Este foarte important sa intelegeti legislatia, nuantele culturale si cerintele de limba intr-o anumita zona. De exemplu, nu e recomandat sa va mutati in Asia in cazul in care doriti o saptamana de lucru cu 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana. In Orientul Mijlociu se lucreaza de Duminica pana Joi- weekendul este Vineri si Sambata.

Intelegeti de asemeni cum se poate obtine un permis de lucru inainte de a aplica pentru un anume rol. Multe companii nu iau in considerare aplicatia daca nu aveti/sau e complicat de obtinut viza de lucru.

2. Pregatiti un CV care sa atraga atentia angajatorului

Examinati cerearea de forta de munca calificata din zona unde ati decis sa va cautati un job si puneti in evidenta calitatile dvs relevante pentru piata de munca respectiva.
Angajatorii isi doresc ca potentialii angajati sa fie buni comunicatori, analitici, cu potential de crestere si care lucreaza bine in echipa.

De asemeni pregatiti aplicatia in concordanta cu piata respectiva. In unele tari din Europa, CV-ul dvs poate include poze, data nasterii, starea civila, etc.  Aplicatia dvs va fi cu siguranta mai atractiva daca contine un numar de telefon sau o adresa locala (in cazul in care aveti un prieten in acea zona) si data la care ajungeti in acea tara.

3. Pregatiti-va pentru un interviu de succes in tara aleasa

Intelegeti particularitatile unui interviu de job in tara respectiva. De exemplu in Japonia prima intalnire poate fi o cina cu potentialii colegi care vor sa descopere mai mult despre dvs si familia dvs in timp ce in  Anglia puteti fi implicat intr-o evaluare complexa cu studii de caz si diverse teste psihometrice.

4. Asigurati-va ca sunteti pregatiti sa lucrati intr-o alta tara

Veti intalni diferente in viata de zi cu zi care necesita flexibilitate, intelegere si chiar un simt al umorului. Nu va grabiti sa judecati noul mod de viata, evitati orice aluzie negative care poate fi jignitoare pentru localnici.

Este foarte important sa fiti relaxat si sa va bucurati de noul mod de viata – o experienta pozitiva intr-o alta tara poate fi benefica carierei dvs.

 

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *