Blog despre cariera

Doua sfaturi pentru o viata mai buna intr-un articol de 4 minute

Doua sfaturi pentru o viata mai buna intr-un articol de 4 minute

Cand iti propui o viata mai buna la seviciu si te gandesti la o crestere de salariu, la micsorarea targetului, la diminuarea listei de obiective din partea sefului, la un numar mai mare de zile libere ori la schimbarea sefului, asta nu se numeste solutie.

Toate aceste lucruri care ne framanta si ne deranjeaza, toate neajunsurile si nemultumirile au o rezolvare, cu siguranta, in exteriorul nostru. Cea mai solida si sigura solutie se afla in interiorul nostru si consta in actiune.

A actiona pentru a rezolva ceea ce ne nemultumeste, functioneaza deficitar si mai ales pentru a-ti indeplini ceea ce iti propui ramane cheia tuturor timpurilor.

Asteptarea unei minuni te plaseaza intr-o stare de pasivitate care te invita la victimizare, la nemultumire si mai ales la blazare. O persoana centrata pe asteptarea ca lucrurile sa se rezolve isi va folosi mintea numai pentru justificari si pentru explicarea neajunsurilor.

1.      “da, dar …”

Cand iti folosesti energia in directia solutiilor, a actiunii, iti poti transforma viata. Totul consta in intrebarea ce depinde de mine in situatia asta?, ori ce pot face eu ca sa schimb situatia asta?. Daca iti raspunzi in 5-10 secunde, fii sigur ca esti tot acolo in registrul pasivitatii. Un raspuns rapid iti arata ca ai ramas in vechiul registru de gandire si actiune.

Daca vrei sa gasesti solutia este nevoie de timp pentru reflectie.

Daca raspunsul pe care l-ai gasit iti ridica tot felul de probleme precum: da, dar pentru asta ar trebui si el sa …, sau  da, dar el sigur imi va spune ca nu se poate sa… poti sa stai linistit. Ai gasit Solutia si incepi sa o sabotezi. Daca vrei sa rezolvi ceva opreste-te inainte de orice fraza care incepe cu da, dar ….

 

2.      “apreciez la tine …”

Sunt sigura ca aveti la serviciu o lista de persoane favorite si o alta a persoanelor cu care va intelegeti mai putin bine. Nu ma indoiesc de faptul ca orice ar face in neregula cei cu care sunteti amici, le treceti cu vederea sau le gasiti scuze. in cazul celor cu care nu va intelegeti aplicati alta regula: pentru orice fac incorect  veti gasi o explicatie suficient de usturatoare pentru a va confirma de ce nu sunt in lista favoritilor.

Mai mult, atunci cand fac ceva bine, veti aproba cu tarie ca a fost o intamplare, norocul sau este altceva in spate.

Toate  lucrurile de mai sus va conduc catre o stare de agitatie.

Pentru relatii de calitate ai nevoie de consistenta. Un lucru care te poate sustine in eliberarea de agitatie si mai ales in relatii autentice este aprecierea, aprecierea celorlalti. Aici ma refer la o apreciere obiectiva, fara o agenda ascunsa si fara ipocrizie.

Atunci cand unul dintre colegii de serviciu a facut un lucru care iti place, recomandarea mea: spune-i!. Nu ezita in exprimarea aprecierii, admiratiei!

Fa-o scurt, fara alte axplicatii suplimentare!

imi place cum rezolvi situatiile astea atat de simplu, admir cat de repede raspunzi la solicitarile mele, te urmaresc cu placere cand explicit ce … sunt numai cateva din formularile care te pot face sa reglezi relatiile cu ceilalti si modul de a gandi.

Nu poti sa o faci cu cei cu care nu te intelegi bine? Nici o problema. Pentru o perioada exerseaza cu cei pe care ii admiri oricum.
Iar pentru incheiere …

Nota 10 pentru mine

La sfarsitul fiecarei zile gaseste un singur lucru pentru care te apreciezi si vrei sa iti dai nota 10 😉

SUCCES!

Cristina Manole

EXCEED CONSULTING
Premiul 3 Training Awards Romania
10 ani experienta manageriala si antreprenoriala
12 ani training si programe de dezvoltare a personalului
5 ani coaching    A livrat peste 6000h de training atat in Romania cat si in Asia.
A lucrat cu peste 10000 participanti.
A conceput peste 25 teme de training

 

Despre CarieraNoua.ro

Scopul portalului CarieraNoua.ro este sa faciliteze interactiunea dintre angajatori si candidati. Prin intermediul site-ului www.carieranoua.ro  si a blogului speram sa intram in contact cu cat mai multi profesionisti din industria de recrutare si sa facilitam publicarea de noi articole, sugestii si recomandari utile pentru candidati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *