Blog despre cariera

Inainte sa schimbi locul de munca

Inainte sa schimbi locul de munca

Schimbarile profesionale sunt necesare; asta o stim cu totii. Uneori sunt inevitabile, alteori vin la momentul pe care ti-l doresti. Cum spune si proverbul, “cand o usa se inchide, alta se deschide”.

Totusi, daca presiunea nu este foarte mare, este deosebit de important sa evaluati cu atentie optiunile existente inainte sa parasiti jobul curent. Intrebati pe oricine se afla in cautarea unui job si cu siguranta va va spune cat de dificil este in acest moment sa gasiti un loc de munca care sa corespunda dorintelor si asteptarilor.

Va recomandam sa va puneti (cel putin) 3 intrebari inainte de a lua decizia sa parasiti jobul actual:

 1.      Parasesc compania pentru ca nu pot progresa profesional?

Statistic un numar mare de angajati aflati la inceputul carierei au ales sa schimbe locul de munca pentru a avansa pe plan profesional.

In cazul in care este evident ca nu sunt sanse de promovare in compania in care lucrati, e chiar indicat sa incepeti cautarea unui nou job cat mai repede…

Este util totusi sa discutati cu angajatorul dvs potentialele sanse de promovare.  Este de asemenea important sa transmiteti angajatorului ca sunteti interesat sa va asumati mai multe responsabilitati. Daca exista oportunitati, merita sa va ganditi cum puteti concura cu succes pentru o pozitie mai buna in conformitate cu asteptarile dvs.

 2.      Plec pentru ca nu sunt apreciat?

Fiecare companie comunica in mod diferit cu angajatii insa chiar daca angajatorul nu isi exprima aprecierea asa cum ne-am dori, totusi recompenseaza munca depusa prin plata salariului.

In cazul in care asteptati mai multa apreciere din partea sefilor dvs, cereti feedback intr-un mod profesional (de exemplu legat de un proiect pe care tocmai l-ati finalizat)  – aprecierea ar putea veni in diverse forme inclusiv  o marire de salariu sau promovare.

De asemenea nu ezitati sa tansmiteti punctele de interes maxim pe care le aveti pentru dezvoltarea profesionala. Ce faceti dvs pe cont propriu si ce asteptari aveti de la companie.

 3.      Aleg sa plec pentru un salariu mai mare?

Salariul este un argument foarte important in pastrarea/schimbarea unui loc de munca – fara venitul realizat din munca salariata nu am reusi sa ne descurcam in viata de zi cu zi. Dar ganditi-va de 10 ori daca este cel mai important aspect.

Daca vi s-a oferit un salariu mai mare de catre o alta firma sau pur si simplu nu sunteti platit asa cum meritati, discutati cu angajatorul dvs si renegociati pachetul dvs salarial. Considerati cu atentie eventuala oferta si puneti in balanta satisfactia profesionala in compania respectiva.

In cazul in care angajatorul nu poate sau nu vrea sa ofere nici o promisiune cu privire  la o eventuala marire de salariu veti sti ca decizia de schimbare a locului de munca este cea potrivita.

Indiferent de motivele care va determina sa va ganditi la parasirea jobului actual va recomandam sa nu luati in mod pripit decizia de a demisiona. Analizati si clarificati motivele care va determina sa parasiti jobul actual si evaluati in mod pragmatic sansele de a progresa profesional si/sau financiar in compania in care lucrati.

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *