Blog despre cariera

Inainte sa accepti un job in strainatate

Inainte sa accepti un job in strainatate

Un job in strainatate este o oportunitate si in acelasi timp o provocare majora atat la nivel personal cat si profesional.

Mai jos sunt cateva sugestii pentru cei care incep o cariera sau un contract in afara granitelor tarii.

1. Merg oriunde, fac orice nu e recomandat…

In cazul in care intentionati sa lucrati „afara” pe o perioada mai indelungata va sugeram sa selectati cu atentie regiunea in care doriti sa lucrati si tipul de munca pe care sunteti pregatiti sa-l acceptati.
Exista diverse motivatii pentru alegerea unui loc de munca in strainatate. Fiti sigur ca alegeti variantele care se potrivesc cu obiectivele si dorintele dvs. si nu ajungeti in situatia de a regreta pasul facut.

2. Intelegeti foarte bine viza dvs. de lucru

Intelegeti cum se obtine dreptul de a lucra in tara respectiva, daca angajatorul poate ajuta, sau daca viza dvs de lucru e conditionata de contractul de munca. Va recomandam sa nu acceptati compromisuri in legatura cu legalitatea sederii dvs intr-o alta tara.

3. Planificati cheltuielile

In functie de tara in care alegeti sa lucrati, costul vietii poate fi mai ridicat sau mai scazut decat in Romania. Estimati costurile pentru calatorie, cazare, cheltuieli cotidiene si puneti in balanta veniturile asteptate de la noul loc de munca. Este important sa fiti asigurat din punct de vedere financiar pe tot timpul sederii dvs in tara respectiva.

4. Siguranta dvs este capitala

Probabil acesta este cea mai importanta recomandare… . Intelegeti legislatia si reglementarile din tara respectiva. Nu va expuneti la riscuri inutile. Respectati legile, cultura si traditia tarii respective.

5. Integrati-va in  noul mod de viata

Veti avea sansa sa experimentati situatii noi, un alt mod de viata un alt tip de mancare samd.
Fiti deschis la noi experiente, incercati noi produse alimentare, fiti spontan, faceti-va prieteni noi. Intelegeti cum traiesc, lucreaza sau gandesc colegii dvs – e o experienta unica si va poate ajuta enorm in viitor.

Despre CarieraNoua.ro

Scopul portalului CarieraNoua.ro este sa faciliteze interactiunea dintre angajatori si candidati. Prin intermediul site-ului www.carieranoua.ro  si a blogului speram sa intram in contact cu cat mai multi profesionisti din industria de recrutare si sa facilitam publicarea de noi articole cu sugestii si recomandari utile pentru candidati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *