Blog despre cariera

Cautarea eficienta a unui loc de munca

Cautarea eficienta a unui loc de munca

Candidatii isi pot creste sansele de gasire a unui loc de munca prin utilizarea eficienta a informatiilor accesibile pe Internet si cu ajutorul resursele oferite de portalurile specializate. Mai jos va prezentam cateva sugestii referitoare la utilizarea eficienta a resurselor gratuite care sunt la indemana oricui

1.      Cautati informatii despre intervievator.

De multe ori anuntul de angajare include si numele persoanei de contact /reprezentant angajator. In majoritatea situatilor persoana de contact este si intervievator. Va recomandam sa cautati informatii despre intervievator in comunicate de presa sau articole publicate pe site-ul companiei si nu numai. Orice informatie referitoare la background-ul, experienta, asteptarile sau proiectele angajatorului va pot ajuta la pregatirea interviului.

2.     Postati CV-ul dvs pe diverse portaluri de joburi.

Va recomandam  postarea CV-ului dvs pe portalurile specializate pentru oferte locuri de munca. Unul dintre acestea este si  www.carieranoua.ro, unde baza de date cu potentiali candidati este vizitata periodic de specialistii HR. CarieraNoua.ro  ofera acces gratuit angajatorilor la baza de date cu CV-uri candidati si orice organizatie poate alege sa faca o propunere unui candidat cu un CV interesant pentru compania lor.

In situatia in care sunteti angajat si doriti ca seful dvs sa nu afle ca sunteti in cautarea unui job, utilizati optiunea de postare “CV Anonim”. In acest fel informatiile dvs de contact sunt protejate.

3.      Utilizati “Alertele de Joburi”

Prin “Alerte Jobsunteti notificat in timp real de aparitia locurilor de munca dorite in Romania sau strainatate.

Anunturile de angajare care corespund Alertei setate vor fi trimise direct pe adresa dvs de email. Pe portalul de joburi CarieraNoua.ro va puteti crea Alerte multiple si aveti optiunea sa controlati frecventa alertelor de joburi.

 4. Utilizati aplicatia de joburi pentru iPhone si Android sau aplicatia de recrutare pentru Facebook

Fiti  la curent in orice moment cu ce se intample pe piata locurilor de munca cu  aplicatii  gratuite  de job pentru Android, iPhone, iPad sau versiunea de portal optimizate pentru mobile. Cu ajutorul aplicatiei pentru dispozitive mobile aveti posibilitatea sa aplicati la joburi interesante, in timp real si de oriunde.

In cazul in care aveti cont de Facebook va recomandam aplicatia de recrutare Facebook cu ajutorul careia  puteti aplica la un job direct de pe reteaua dvs. socializare preferata

5.  Recomandare: selectati joburile de interes, fiti eficienti in procesul de cautare

In fata diversitati de joburi este foarte tentant sa aplicati  la cat mai multe pozitii  (mit: “mai multe aplicatii, mai multe sanse”).  Nu faceti aceasta  eroare!  Va recomandam sa alegeti joburile care se potrivesc experientei sau calificarii dvs. si/sau cele care va intereseaza cu adevarat. Este mai eficient sa investiti timpul dvs in pregatirea si trimiterea unor aplicatii de calitate pentru pozitiile pe care le doriti, decat in zeci sau sute de aplicatii “generice” . Este evindent ca astfel va mariti sansele de succes in obtinerea interviurilor de angajare.

Succes!

 

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *