Blog despre cariera

Cand sa apelezi la consiliere in cariera

Cand sa apelezi la consiliere in cariera

Stii acele momente din viata cand:

Vrei sa faci o schimbare pe plan profesional, dar nu stii incotro sa te indrepti?
Trebuie sa iei o decizie, dar nu te poti hotari?
Ai dificultati la locul de munca, poate nu te intelegi cu seful sau nu reusesti sa finalizezi treaba la timp?
Esti demotivat si plictisit?
Iti cauti un job si nu reusesti sa intelegi de ce nu esti chemat la interviuri sau esti respins?

Eh, in acele momente puterea este in mainile tale! Poti alege sa ramai in aceeasi situatie, sau poti alege sa faci o schimbare, oricat de mica ar fi ea. Iar daca nu ai habar cum sa faci asta, primul pas ar fi sa apelezi la un specialist in domeniu care te poate ghida in acest sens.

Consilierul in cariera este acea persoana care iti ofera suport si te ghideaza spre a face o schimbare, spre a te dezvolta profesional, spre a lua cea mai buna decizie pentru tine.

Gandeste-te asa: intr-un moment din viata ta in care poate ti se pare ca esti blocat, ce ai avea de pierdut daca ai incerca sa vorbesti cu cineva care chiar stie cum sa te ajute?

Te gandesti acum ca mai bine vorbesti cu prietenii sau cu familia? Ai perfecta dreptate! Dar inainte de a face alegerea asta, pune-ti intrebarea oare de ce un consilier in cariera se numeste asa si apropiatii tai au alte denumiri in domeniul lor de activitate?

Iti zic eu, pentru ca el (consilierul) dispune de niste cunostinte si niste instrumente pe care le va folosi astfel incat sa te ajute pe tine sa-ti rezolvi problema. Nu iti va da un sfat si nici nu iti va povesti experienta lui personala

Concret, consilierul in carieră iti poate facilita:

  • Cunoasterea mai deplina a aptitudinlor tale personale, a abilitatilor, deprinderilor sau cunostintelor;
  • Gasirea filierei de educatie si formare profesionala potrivita pentru tine, in contexte concrete de viata;
  • Indentificarea unor variante de joburi alternative, in functie de interesele, aptitudinile si caracteristicile tale dominante de personalitate;
  • Conturarea unei imagini de sine pozitiva si realista;
  • Identificare cauzelor, natura si amploarea barierelor/ blocajelor decizionale pe care le-ai putea intampina intr-un context profesional;
  • Maturizarea decizionala si a autonomiei in planificarea dezvoltarii carierei;
  • Compensarea lipsei de informatii, a informatiilor incomplete sau eronate si atenuarea stereotipurilor cu privire la lumea muncii;
  • Identificarea surselor de insatisfactie profesionala, a incompatibilitatii sau dificultatii de relationare sociala si de asumare a diferitelor roluri.

 

Nu pierde din vedere faptul ca: Orice decizie va fi A TA exclusiv! 

Cosilierul in cariera nu poate si nu are voie sa iti dea sfaturi, sa aleaga in locul tau, sau sa actioneze in locul tau.

Iti propun sa nu mai amani momentul in care incepi sa FACI ceva pentru a fi mai multumit, mai motivat, mai increzator in tine si in fortele tale!

Asociatia P.A.S spre Dezvoltare

Asociatia P.A.S. spre Dezvoltare ofera servicii de consiliere in cariera, cursuri, workshopuri, seminarii.

Serviciile oferite se bazeaza pe metode de educatie nonformala, sunt interactive si intentioneaza sa scoata beneficiarii din zona de confort si din tiparele cu care s-au obisnuit.

O scurta descriere a tipurilor de evenimente pot fi gasite aici. 

Paula Petric (consilier CarieraNoua) este Vicepresedinte P.A.S. Saptamanal, Paula ofera gratuit asistenta pentru realizarea si imbunatatirea CV-ului pentru un numar de persoane care s-au inscris pe siteul www.carieranoua.ro s

Blog: http://passpredezvoltare.wordpress.com/

 

Despre CarieraNoua.ro

Scopul portalului CarieraNoua.ro este sa faciliteze interactiunea dintre angajatori si candidati. Prin intermediul site-ului www.carieranoua.ro si a blogului speram sa intram in contact cu cat mai multi profesionisti din industria de recrutare si sa facilitam publicarea de noi articole, sugestii si recomandari utile pentru candidati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *