Blog despre cariera

Ambitia si succesul in cariera profesionala

Ambitia si succesul in cariera profesionala

Este din ce in ce mai greu sa iti gasesti un job pe masura asteptarilor. Site-urile de recrutare, cu toate facilitatile pe care le ofera, nu reusesc sa scoata in evidenta fiecare personalitate, fiecare talent al aplicantilor. In aceeasi masura, oamenii de resurse umane se plang ca a scazut calitatea oamenilor ce se prezinta la interviu sau, mai rau, dupa ce iti manifesta interesul pentru un anumit job, nici macar nu se mai prezinta la interviul de selectie.

In astfel de conditii ce poti face pentru a iesi în evidenta? Cum te detasezi de marea masa ce se arată dornica de noi oportunitati, de noi provocari profesionale, de noi joburi? Cum ajuti angajatorul sa te aleaga pe tine din multitudinea de oferte?

Iată 7 pasi simpli pe care ii poti face:

Explica-ti clar interesul pentru compania respectiva si postul pe care il are vacant – evita generalitati de tipul  “compania dvs este recunoscuta”, „ este cea mai buna”, „cea mai…”. In masura in care nu stii ce sa treci in scrisoarea de intentie, este evident ca nici tie nu iti este clar de ce vrei sa lucrezi acolo. Angajatorul iti cerceteaza background-ul profesional si va incerca să determine adevaratul tau interes. Si nu uita ca fiecare aplicant isi doreste sa fie cel ales.

Cerceteaza –  daca ti-ai motivat alegerea, exprimandu-ti clar interesul pentru compania respectiva, ai grija sa fii la curent cu toate informatiile. Nu folosi scuze de tipul ,,nu am stiut” sau „nu am avut cum sa aflu”. Companiile au site-uri de prezentare, bloguri, apar in mass media, ofera comunicate de presa. Daca te intereseaza, atunci sigur vei gasi modalitati de a afla informatii.

Evidentiaza punctele forte – este evident ca, fiind la curent cu toate detaliile despre compania respectiva si jobul pe care ti-l doresti, stii sa iti scoti in evidenta punctele forte explicand de ce esti un candidat valoros si ce plus valoare poti adauga activitatii si noii echipe din care vei face parte.

Contacteaza persoane ce te pot ajuta. Nu te opri la nivelul departamentului de resurse umane. Contacteaza managerul direct al departamentului in care vizezi sa lucrezi, directorul general, colaboratori apropiati ai acestora.  Identifica mai multe persoane care te pot recomanda.

Fii prezent în mediul on-line. Conecteaza-te in retelele profesionale cu oamenii influenti din compania pe care o vizezi. Comenteaza posturile lor, urmareste-le activitatea, comunicarile in social media, evenimentele pe care le frecventeaza. Distribuie mesajele lor, comenteaza-le, susține-le sau din contra, ofera argumente contra acestora.

Fii perseverent – daca nu reusesti din prima, incearca din nou si din nou. Piața muncii este extrem de dinamica si daca nu ai reusit prima data, poate vei reusi a doua sau a treia oara. Cu perseverenta si determinare poti reusi sa obtii jobul dorit.

 

Succes!

Madalina Serban

Presedinte al Asociatiei pentru Dezvoltarea Carierei
Background:
12 ani experienta in resurse umane
Consultant in cariera GCDF(Global Career Development Facilitator)

Activitati curente:
Consiliere si orientare in cariera
Workshopuri de dezvoltare profesionala
Coordonare proiecte educationale

Citeste mai multe articole publicate de Madalina Serban la www.consilierincariera.ro

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

No comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Invatarea, continua pe tot parcursul vietii – Coaching de a(l)titudine - […] Invatarea, continua pe tot parcursul vietii! „Da, dar…”, sau doar DAR?! Dupa cum alegi… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *