Blog despre cariera

5 lucruri pe care oamenii inteligenti nu le dezvaluie la locul de munca

5 lucruri pe care oamenii inteligenti nu le dezvaluie la locul de munca

Ajuta sa vorbesti despre tine si sa iti exprimi punctele de vedere atunci cand doresti sa construiesti relatii eficiente cu colegii de serviciu. Insa trebuie sa filtrezi ce spui pe pentru ca anumite informatii sau opinii pot irita anumite persoane si ar putea avea un efect devastator asupra carierei tale.

Mai jos sunt 5 lucruri pe care pe care oamenii inteligenti nu le fac la locul de munca.

 

  1. Evita discutiile contradictorii despre convingeri politice sau religioase

Este riscant sa provoci un coleg cu argumente contradictorii legate de convingeri politice sau religioase. Oamenii perceap acest lucru ca o insulta la valorile lor fundamentale.

Este recomandat sa asculti ce au de spus ceilalti si sa nu introduci in conversatie opinii care pot genera o disputa nedorita.

  1. Nu dezvaluie salariul

In majoritatea companiilor salariile sunt diferite si dezvaluirea ta ar putea crea resentimente la locul de munca.

Unii colegi ar putea folosi informatia despre salariu tau ca o masura de comparatie pentru tipul de munca pe care o fac si ce castiga in comparatie cu tine.

  1. Nu dezvaluie cand sunt de parere ca cineva este incompetent

In aproape toate organizatiile exista persoane care ar putea face o treaba mai buna, dar daca nu esti in pozitia de a-i ajuta, ar fi mai bine sa eviti acest subiect.

Nu ai nimic de castigat prin comentarii despre incompetenta celorlalti. In plus, alti colegi ar putea fi deranjati de opiniile tale negative si acest lucru s-ar putea intampla sa te coste pe viitor.

  1. Nu dezvaluie ca sunt in cautarea unui alt loc de munca

Cand esti in cautarea unui loc de munca in timp ce esti angajat este recomandat sa nu provoci valuri la locul de munca.

In momentul in care ai dezvaluit ca vrei sa pleci, devii o pierdere de timp pentru colegi sau sefi. Nu vei fi informat cu privire la noile proiecte sau promotii, iar sarcinile tale pot fi preluate de altii chiar inainte sa parasesti compania.

In plus exista riscul sa nu iti gasesti suficient de repede un loc de munca asa cum iti doresti

Oamenii inteligenti asteapta pana cand au un nou loc de munca inainte sa spuna despre dorinta lor de a parasii compania.

  1. Stiu ca este suparator sa spui ca iti detesti jobul

Ultimul lucru pe care cineva vrea sa il auda la birou este ca iti urasti jobul.

Poti fi catalogat ca o persoana negativa care nu poate lucra eficient in cadrul unei echipe si care   poate influenta in mod negativ moralul intregii echipe. Angajatorii stiu ca pot gasii relativ repede candidati entuziasti care sa iti ocupe postul.

 

 Autor: Travis Bradberry

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *