Blog despre cariera

Cum sa fii gasit de angajatori

Cum sa fii gasit de angajatori

In sprijinul angajatorilor si al persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, platforma de recrutare CarieraNoua trece la un nivel nou de eficienta si performanta, prin solutii de ultima generatie, care imbunatatesc semnificativ procesul de recrutare.

Noua versiune a platformei CarieraNoua.ro introduce alaturi de un design modern, un sistem eficient de comunicare cu angajatorii si una din cele mai avansate solutii de CV parsing existente pe piata de recrutare.

Solutia de CV parsing integrata in platforma CarieraNoua ofera candidatilor o solutie rapida de realizare a unui profil de candidat prin algoritmi de analiza semantica a CV-urilor si solutii de completarea automata cu informatiile de care au nevoie angajatorii.

Parserul introdus de CarieraNoua identifica sute de domenii de activitate (Inginerie, Constructii, etc), mii de aptitudini ( Java, Office) sau zeci de tipuri de educatie in peste 20 de limbi straine.

Angajatorii care utilizeaza baza de date cu CV-uri sau candidatii care isi construiesc un profil online utilizeaza deseori cuvinte diferite care au insa aceiasi semnificatie.

Algoritmii semantici de cautare inteleg si clasifica corecta informatiei extrasa dintr-un document si astfel este imbunatita nu numai functia de cautare ci intregul sistem de administrare al candidatilor, precizeaza Mihail Cotarta, Coordonator Tehnic CarieraNoua

CV parser-ul CarieraNoua extrage informatiile utile si reduce cu aproape 90% timpul de realizare a unui profil de candidat.

Majoritatea angajatorilor au dificultati in gasirea candidatilor potriviti fie datorita lipsei de aplicanti care raspund la un anunt de angajare, fie a numarului insuficient de profesionisti care aleg sa-si completeze un profil online pe un portal de joburi.

Numarul redus de aplicatii utile are legatura si cu schimbare comportamentala a utilizatorilor. O mare parte a profesionistilor pentru care  schimbarea jobului nu e urgenta sunt descurajati de procesul lung de completare a diverselor formulare online pentru completarea unei aplicatii sau realizarii unui profil de candidat.

Pana acum utilizatorii aveau nevoie de 20-30 de minute pentru construirea unui profil de candidat. Chiar si cu un profil completat, exista riscul ca un un numar de candidati bine pregatiti profesional sa nu fie gasiti de angajatori daca nu utilizeaza cuvinte cheie sau nu completeaza corect formularele online.

Corina Blezu co-fondator al platformei CarieraNoua considera ca valoarea unei baze de date este proportionala cu calitatea informatiei pe care o livreaza si nu neaparat cu volumul.

Un profil online bine completat cu ajutorul solutiei de parsing ajuta candidatii sa fie gasiti in functie de abilitatile si cunostintele pe care le au si nu datorita numarului sau concentratiei de cuvinte cheie utilizate asa cum se intampla pana de curand, continua Corina Blezu.

Accesul la CV-urile candidatilor este oferit gratuit angajatorilor care publica oferte de angajare (cu exceptia anunturilor gratuite) pe platforma CarieraNoua.

Comunicat de presa – 14.06.2016

Despre CarieraNoua

CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de joburi in Romania sau strainatate, prin intermediul aplicatiilor si instrumentelor de recrutare online. Platforma de recrutare CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile şi aplicatia de joburi pentru iPhone şi Android

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *