blog de cariera

Un dialog cu Roxana Chiroiu Boteanu despre cariera, oameni si succes

Un dialog cu Roxana Chiroiu Boteanu despre cariera, oameni si succes

 

Care este secretul succesului Dona Kyros?

In momentul in care vine o clienta in showroom, toata priceperea mea de peste 20 de ani este acolo, pentru ea. Imi doresc sa nu plece cu o rochie oarecare, ci sa plece cu o rochie care ii sta foarte bine, ca sa o intrebe prietenele de unde o are.

 

[vsw id=”Klv7pzKGqoc” source=”youtube” width=”525″ height=”344″ autoplay]

 

Cum ai ales aceasta cariera?

Lucrul care imi placea cel mai mult sa-l fac era sa fac haine unei papusi. M-am jucat cu o singura papusa care avea proportiile corpului apropiate de proportiile corpului uman. Bunica mea era croitoreasa si plecam de la mereu cu un sac mare cu deseuri textile si tot timpul asta faceam. Faceam rochii pentru papusi, dar faceam si lucruri complicate, paltoane. Am facut haine la papusi pana in clasa a VI-a, cand parintii mei mi-au cumparat o masina de cusut si am inceput sa imi fac haine mie si nu numai mie, ci si verisoarelor mele, prietenelor.

Ce le recomanzi celor aflati la inceput de drum in cariera?

Important este sa le placa ceea ce fac. Deci daca iti place ce faci si cand te trezesti dimineata si esti nerabdator sa te duci la servici, sa faci lucrul acela, daca o faci cu placere, vin si banii. Eu nu m-am gandit niciodata la bani, m-am gandit doar sa fac ce imi place.

Daca nu au identificat, ceea ce la tine este clar o pasiune, nu au o pasiune, ce ii sfatuiesti?

Sa incerce joburi pe termen scurt si sa vada. Si in momentul in care ajung la un anumit job, vor simti din interior ca acel lucru este cel pe care trebuie sa-l faca. Si pana nu simt din interior, sa incerce o perioada de timp, sa tot incerce pana cand ajung acolo unde trebuie sa ajunga.

Dona Kyros este un brand care devine din ce in ce mai cunoscut in Romania. De curand ai facut un site cu vanzare on line, te gandesti serios sa te extinzi pe piete internationale? De unde acest dinamism perpetuu de atatia ani? Ce te motiveaza?

Sa vin aici, sa creez, sa pictez. Scopul meu este sa fac femeile fericite. Cand vin clientele si beneficiaza de consilierea mea vestimentara si le arat cum sa combine anumite piese vestimentare astfel incat sa obtina tinute diferite, sa poti sa mergi si la cocktail, sa poti sa mergi si la servici, cu aceleasi tinute, dar putin diferit accesorizate. In momentul cand vin aici si ma imbratiseaza si pleaca multumite, aceasta este ceea ce ma motiveaza pe mine.

Oamenii cu care lucrez…

Unul din primii 3 oameni cu care eu am pornit lucreaza si acum in firma. Mai am pe altcineva care lucreaza din ’94. O mai am pe Irina, care este mana mea dreapta si lucram impreuna de 20 de ani.

Ce consideri important cand selectionezi candidati?

In productie se intaimpla sa apara greseli, apar tot felul de probleme. Singurul lucru pe care l-am cerut oamenilor a fost sa-mi spuna, sa nu decopar eu. Si cred ca oamenii care au vrut sa munceasca si sa se alature modului meu de lucru si la cine sunt eu, au ramas.

Daca acum ar veni cineva sa-si depuna candidatura de a se alatura echipei tale, la ce te-ai uita?

Apreciez foarte mult cand vrei sa te alaturi echipei sa propui idei; le discutam si le implementam. Nu imi plac persoanele care lucreaza “ de aici pana aici”, fara initiative, fara suflet, pur si simplu lucreaza ca trebuie, s-a terminat programul si au plecat. Nu zic ca trebuie sa stam peste program, dar este important ce facem in timpul programului.

Unde vezi Dona Kyros in urmatorii 3 ani?

Ar fi trei directii de dezvoltare: o directie va fi partea de on-line – am deschis aproape de un an site-ul cu vanzare on-line si a mers din prima zi. Mi-a trebuie ceva timp sa iau aceasta hotarare pentru ca eu credeam ca doamnele vor sa probeze, sa vada calitatea, sa vada cum le sta. Insa am reusit sa ne adaptam fantastic pe on-line pentru ca noi personalizam rochiile.

De cand am deschis site-ul nu am avut nici un retur, pentru ca rugam doamnele sa se masoare fix si in functie de dimensiunile pe care le primim, ne dam seama daca modelul de rochie le este potrivit si atunci le facem rochia pe masurile lor sau le redirectionam catre alta linie, alta croiala, daca constatam ca modelul pe care l-au ales nu li se potriveste. Practic, partea noastra de profesionalism intervine aici.

Deci va fi sa crestem vanzarile pe on-line, sa aducem mai multe cliente in showroom. In showroom se intampla cu totul altceva: personalizam si mai mult tinutele decat pe site si facem partea de consiliere vestimentara si cred ca este foarte important.

O sa vedem Dona Kyros si in afara Romaniei?

As vrea sa vindem in afara tarii. Vor fi doua directii: una pe on-line si a II-a prin participarea la targuri.

Este un plan frumos. Sa se indeplineasca! Si acum, la final, am rugamintea sa le transmiti un sfat, un indemn celor care cauta un job pe CarieraNoua.ro. Ceva din ceea ce te-a motivat pe tine sa ajungi unde ai ajuns astazi.

Important este sa afle ce le place, sa-si aleaga meseria din pasiunile lor, nu din ce le spun parintii sau prietenii. Si in momentull in care si-au gasit drumul sa munceasca. Daca muncesc si sunt seriosi, garantat vor reusi. Si vor fi si fericiti. Este foarte important sa faci in fiecare zi ceva ce iti place.

 

Interviu realizat de Corina Blezu, co-founder CarieraNoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *