Blog despre cariera

Succesul la un interviu de angajare: ce isi doresc angajatorii?

Succesul la un interviu de angajare: ce isi doresc angajatorii?

Angajatorii primesc uneori sute de CV-uri pentru o singura oferta de angajareIn urma interviurilor, angajatorii vor alege candidatii care creeaza impresia ca sunt potriviti pentru rolurile respective.

Expertii HR puncteaza 3 elemente cheie care inclina decizia de alegere a candidatilor:

  1. Aduc valoare- Candidatii trebuie sa puna in evidenta realizarile profesionale care pot aduce un plus in acel moment. Experienta profesionala si/sau educatia sunt importante in timpul unui interviu de angajare daca aduc valoare unui angajator.
  2. Se pot integra in echipa/companie. Integrarea merge mai departe de capabilitatile si aptitudinile profesionale – angajatorii de regula iau in considerare daca un candidat a lucrat in companii similare dpdv al serviciilor, numar de angajati samd.
  3. Candidatii prezinta la interviu aptitudini in conformitate cu cerintele jobului, experienta in domeniul respectiv si care (dau impresia ca) se pot integra in cultura companiei respective.

 

Un numar de experti au identificat ce isi doresc angajatorii sa auda in timpul unui interviu de angajare

  • Angajatorii prefera candidati care in timpul interviului pot explica clar si rapid cum experienta profesionala si cunostintele acumulate pot fi de folos in noul rol.
  • Angajatorii prefera candidatii care arata interes fata de evolutia si inovatiile din industria respectiva si investesc continuu in pregatirea lor.

 

CV-ul, pregatirea pentru interviul de angajare si mai ales un mesaj clar si consistent sunt elemente cheie pentru a avea success la un interviu de angajare si construirea unei cariere.

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *