Blog despre cariera

Portret de femeie de cariera

Portret de femeie de cariera

Pe Liviana o cunosc de vreo 10 ani. A lucrat in calitate de producatoare la Realitatea TV pe vremea cand Realitatea era o televiziune puternica. A avut burse la CNN si a invatat cum se face TV la nivel inalt. Dupa ce a nascut un baietel adorabil, cariera a trecut pe planul doi, evident, dar nu e ea omul care sa nu munceasca. O stiu din perioada cand avea un brat de responsabilitati, dar ii mai ramanea o ora libera, timp in care sa-si mai asume cateva. Producea un Matinal si facea si editare si corectura prin presa… Si toate astea fara sa-i sara tandara niciodata. Adevarul e ca nu am vazut-o enervata. Desi stiu ca are parte de stres cat cuprinde.

Liviana e controlata si impecabil de politicoasa. Lumea spune ca e o incantare sa-i auzi vocea la telefon. Ei, cati dintre noi se pot lauda cu asa ceva?!

Cine spune ca o femeie le poate avea pe toate nu stie ce vorbeste. Ideea ca poti face si cariera la nivel inalt si sa prestezi onorabil si in cariera de mama e falsa. Sigur, with a little help from family, le poti duce si pe astea. Liviana poate. Si e si profesionista fara cusur si o mama pur si simplu indragostita de copilul ei, pe care il creste singura.

Liviana e pasionata de televiziune si nu o vad facand altceva.

De curand a lansat scoala de jurnalism MediaFem unde dirijeaza ca dintr-un turn de control activitatea destul de solicitanta a unui start up. Un start up in media!! In conditiile in care mai bine te apuci de agricultura sau de zootehnie, Liviana dirijeaza un start up in media… eu cred ca e una din cele mai curajoase decizii.

De ce scriu eu aici despre ea? Pentru ca a face antreprenoriat in media in ziua de azi e un pic… kamikaze style.

Pentru ca media a fost una din primele si cele mai lovite industrii in contextul crizei economice si a avalansei internetului care a erodat modelul de business din media. Si, cu toate astea, oamenii consuma tot mai mult mesaj, sunt toata ziua pe social media si e cazul sa stii ce sa faci cu toate astea. Industria media ramane una fascinanta, celebritatea pe care o aduce un blog bine facut si scrisul cum trebuie raman valoroase si merita castigate.

Liviana a stiut sa organizeze ce trebuie pentru a oferi valoare celor care vor sa faca treaba in media. In conditiile in care facultatile de jurnalism sunt tot mai vetuste in oferta intelectuala catre studenti, cursurile de media digitala, de story telling si de reportaj sau editare video sunt salutare, pentru ca sunt tinute de cine trebuie, de catre cei care chiar fac lucrurile astea zi de zi, e meseria lor. Si a sti ceva despre logica PR-ului, televiziunii si publishingu-ului digital te ajuta in orice, fie ca produci haine, genti, carne de porc sau ca lucrezi in educatie. Realmente, in orice.

Daca te-am convins, vino pe www.mediafem.ro. Vei avea ocazia de a vorbi cu Liviana si te vei convinge ca are cea mai melodioasa voce la telefon!

Iuliana Alexe

Iuliana Alexa este redactor sef al revistei Psychologies, trainer de gandire creativa si coach.

 

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *