Cum sa reusesti in cariera

Avantaje CarieraNoua

avantaje candidati Portalurile de joburi pot fi instrumente eficiente pentru atragerea de personal: de oriunde, un singur click poate fi suficient pentru ca un angajator sa primeasca aplicatia unui candidat(in 2012 aproximativ 20% din angajarile la nivel global au fost facilitate de portalurile de job).

 

Am citit de curand o declaratie interesanta a unui specialist din industria de recrutare care  lansa o noua clasificare in industrie: portaluri de joburi “zombi”.

Pentru clarificare, un zombi este:

 • om inviat din morti, care si-a pierdut identitatea, drogat (in stare de letargie) sau cu creierul spalat, apoi inscris cu anumite ordine, pe care le executa orbeste, folosit în interes personal sau de manipulare politica(conform DEX)
 • un cadavru readus la viata de o forta supranaturala
 • o persoana fara vlaga, apatica si careia ii lipseste capacitatea de a lua o decizie independenta
 • un “ceva” care arata si se comporta ca un robot

Un portal de locuri de munca “zombi” poate arata uneori bine si incerca sa mentina impresia de util.

Un portal de joburi zombi este insa o afacere care vrea sa genereze profit si in consecinta se orienteaza in principal pe clientul platitor – angajatorii!  Candidatii conteaza doar statistic – este important numarul de vizitatori nu neaparat gradul lor de satisfactie….

Ca fondator CarieraNoua.ro, cred ca un portal este eficient daca investeste in mod constant in optimizarea serviciile oferite persoanelor in cautare de job.

CarieraNoua.ro, prin aplicatiile oferite, si-a propus sa mareasca sansele unui candidat de a fi invitat la un interviu de angajare.

 • prin crearea de Alerte de Job pentru mobil sau email, candidatii pot fi gasiti usor de angajatori
 • prin aplicatia de job pentru Android, iPhone, iPad sau versiunea de mobile, un candidat poate aplica la un job de oriunde are semnal. In acest fel un candidat nu pierde oportunitati de cariera daca se afla in vacanta de exemplu.
 • prin intermediul aplicatiei Facebook de recrutare, un candidat poate aplica la un job direct de pe Facebook
 • CarieraNoua.ro ofera gratuit angajatorilor accesul la baza de date cu CV-uri candidati
 • CarieraNoua ofera joburi internationale pentru cei interesati de o cariera in  strainatate
 • Candidatii pot aplica la joburi direct de pe Facebook, mobile sau de pe portalul carieranoua.ro
 • CarieraNoua.ro ofera gratuit asistenta pentru realizarea si imbunatatirea CV-ului pentru 5 candidati care s-au inscris pe site-ul www.carieranoua.ro.
 • Prin intermediul portalului sau blogului CarieraNoua, ne-am propus sa accentuam cateva mesaje esentiale pentru candidati cu referire la relatia dintre CV si interviul de angajare sau pregatirea pentru interviu si ofertele de munca.
 • Dezvoltam in mod constant aplicatii utile pentru candidati – vom lansa in continuare noi servicii gratuite oferite candidatilor

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua faciliteaza si simplifica comunicarea intre persoanele aflate in cautarea unui loc de munca si angajatori. Ne dorim sa ajutam candidatii sa -si gaseasca job. Prin intermediul site-ului web si a blogului speram sa intram in contact cu cat mai multi profesionisti din industria de recrutare si sa facilitam publicarea de noi articole cu sugestii si recomandari utile pentru candidati.

Consiliere in Cariera

Mihai Cotarta

 Contact: [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *