Blog despre cariera

Munte

Munte

Plecarea intr-o drumetie montana se face cu buna randuiala.

In buna randuiala ii lasi pe cei dragi acasa, astfel incat sa-ti simta cat mai putin lipsa. Faci tot ceea ce depinde de tine. Nelinistile, ingrijorarile, grijile, sunt ale lor.

Inainte de plecare randuiesti cum crezi mai bine necesarul: echipamentul, alimentele, documentarea traseului, pregatirea ta fizica si psihica. La cea de-a doua, cei dragi pot contribui. Atat cat ii lasi tu. “Pisicul” este la tine in cap. Ii bland, sezi bland. Ii capricios, ai de tras.

Buna randuiala a tuturor acestora te monteaza. Iti da avant.

Indiferent de cum te montezi, drumetia montana presupune plonjarea in necunoscut. Chiar daca ai facut tot ceea ce ai putut face pentru a te documenta, chiar daca pregatirea ta fizica este corespunzatoae, iar “pisicul” te zgandare a nerabdare si entuziasm, chiar daca avantul este maxim, chiar daca traseul este unul pe care revii. Sunt o multime de alte variabile care pot interveni.

Dar oare asa este doar in drumetia montana? Viata nu-i la fel? Orice demers, orice zi care pare rutina, nu cumva este tot o plonjare in necunoscut?

Un traseu, oricat de studiat, ofera lucruri noi. Tu esti un alt om de la ultima ascensiune, asa ca de ce sa te astepti la acelasi lucru?

Pentru unii destinatia este mai importanta decat calatoria. Si este ok.

Ceea ce este valabil pentru toti este faptul ca, oricare ar fi destinatia, odata ajuns acolo esti abia la jumatatea drumului. Intotdeauna va fi o intoarcere.

Cand pleci de acasa pentru a-ti intemeia propria casa, te vei intoarce la parinti.

Cand esti matur, te vei intoarce in copilarie.

Cand pleci la job, te vei intoarce la familie.

Cand vei cuceri cel mai inalt varf, te vei intoarce acasa.

Varf sau calatorie? Cum te montezi?

 

AVANT!

Ionel Androne

consilier CarieraNoua

 

 

 

 

Coach de a(l)titudine

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *