Blog despre cariera

Cautarea unui job intre mituri si realitati

Cautarea unui job intre mituri si realitati

Mitul 1: Descrie in prima pagina a CV-ului Obiectivele tale. In acest fel angajatorii vor intelege daca vei fi multumit de (oferta) companiei lor

Realitate: Angajatorii nu sunt neaparat interesati de aspiratiile candidatilor in ceea ce priveste locul de munca preferat. Angajatorii sunt interesati sa afle daca abilitatile si pregatirea unui candidat sunt utile pentru compania lor. Multi specialisti recomanda inlocuirea Obiectivelor cu o descriere a experientei profesionale.

Mitul 2: CV-ul trebuie sa contina cat mai multe detalii despre experienta si activitatea profesionala. In acest fel un candidat convinge mai usor ca este persoana potrivita pentru un job.

Realitate: Rolul principal al CV-ului este sa genereze interviuri. CV-ul trebuie sa ofere informatii relevante legate de capabilitatea unui candidat de a aduce valoare angajatorului. Daca CV-ul este interesant, candidatul va fi invitat la un interviu de angajare.

Mitul 3: Angajatorii realizeza imediat ca experienta profesionala este suficienta pentru jobul oferit chiar daca CV-ul nu este adaptat la acel anunt de angajare

Realitate: Pentru ca CV-ul dvs sa aiba mai multe sanse de success va indicam sa utilizati cuvinte cheie din descrierea jobului. Un angajator poate fi in situatia sa evalueze sute de CV-uri – daca prima pagina  a unui CV ii atrage atentia (descrie un candidat cu capabilitatile dorite) va organiza un interviu cu candidatul respective.

Mitul 4: La un interviu, angajatorul conduce discutia, un candidat trebuie sa se concentreze pe raspunsuri

Realitate: Este recomandat pentru un candidat  sa puna intrebari din cel putin 2 motive:

  • Sa clarifice eventualele intrebari pe care nu le-a inteles foarte bine
  • Sa identifice cat mai exact ce cauta angajatorul si in acest fel sa conduca discutia dintr-o pozitie cat mai favorabila

Mitul 5: Cei mai calificati, experimentati si pregatiti candidati au success la interviul de angajare.

Realitate: Angajatorul ofera un loc de munca candidatului care PARE cea mai buna solutie pentru jobul oferit la acel moment. In urma unui  interviu un angajator nu poate da un verdict in legatura cu capabilitatea unui candidat insa (angajatorul) va alege persoana care da impresia ca se poate integra usor in companie si poate face fata jobului respectiv.

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *