Blog despre cariera

Cum sa-ti imbunatatesti sansele de angajare

Cum sa-ti imbunatatesti sansele de angajare
Un studiu realizat recent in SUA pe un esantion de candidati arata ca mai mult de 70% sunt convinsi ca isi promoveaza corect abilitatile si experienta si peste 50% au impresia ca stiu exact ce isi doresc angajatorii.
Studiul arata in acelasi timp ca majoritatea candidatilor au impresia ca stiu sa se promoveze si in consecinta nu iau in serios recomandarile specialistilor HR

In acelasi timp doar 15% dintre angajatori apreciaza ca aplicantii pentru un job sunt sau par potriviti pentru organizatia lor.

Daca sunteti fara job de o perioada mai indelungata va recomandam sa analizati cu seriozitatea situatia in care va aflati si sa considerati urmatoarele:

1. Refaceti CV-ul.

Rolul principal al unui CV este sa genereze interviuri de angajareIn medie CV-ul dvs are 6 secunde sa faca un impact. Adaptati CV-ul in conformitate cu anunturile de angajare, utilizati cuvintele cheie din anuntul si evitati generalitatile

2. Calitatea vs numarul de aplicatii

Un numar mare de aplicatii inseamna mai multe sanse insa un CV  generic trimis la orice tip de job are sanse mici de success – statistic 8 din 10 aplicatii nu intra pe lista scurta. Un angajator poate fi in situatia sa evalueze sute de CV-uri – daca prima pagina  a unui CV ii atrage atentia (descrie un candidat cu capabilitatile dorite) va organiza un interviu cu candidatul respectiv.

3. Sunteti ca un om de afaceri care isi promoveze produsele sau serviciile

Nu are sens sa fiti suparat pe clienti ( in acest caz angajatorii) ca nu vad valoarea serviciilor propuse. Este datoria dvs sa va promovati cat mai bine si sa convingeti ca sunteti candidatul potrivit pentru acel job

4. Pregatiti cu atentie interviul de angajare

Argumentati rapid si clar in timpul interviului cum experienta profesionala si cunostintele acumulate pot fi de folos angajatorului.

5. Scrisoarea de intentie este inca citita de angajatori

Folositi scrisoarea de intentie in mod constructiv, in scopul promovarii dvs si nu doar pentru introducerea CV-ului

6. Utilizati retelele sociale si profesionale. Apelati la cunostinte

Un numar foarte mare de angajari se fac prin intermnediul referintelor. Acolo unde este posibil, apelati la prieteni si cunostinte – o mare parte din angajatori prefera recomandarile de personal primite de la angajati.

In situatia in care nu ati primit o oferta de job in 2-3 luni , pregatiti-va suplimentar, deveniti mai buni la interviurile de angajare!

Despre CarieraNoua.ro

Scopul portalului CarieraNoua.ro este sa faciliteze interactiunea dintre angajatori si candidati. Prin intermediul site-ului www.carieranoua.ro  si a blogului speram sa intram in contact cu cat mai multi profesionisti din industria de recrutare si sa facilitam publicarea de noi articole cu sugestii si recomandari utile pentru candidati.

Mihai Cotarta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *