Blog despre cariera

CUMINTE, sau… CU MINTE?

CUMINTE, sau… CU MINTE?

Stai in banca ta. Iti faci treaba. Esti omul potrivit la locul potrivit.

Asa crezi ca este bine. Asa crezi ca iti pastrezi jobul. Asa crezi ca vei avea locul de munca asigurat. Asa crezi ca vei dobandi locul de munca mult dorit. Asa iti rasuna in minte indemnurile primite in copilarie, in adolescenta, chiar si acum. Asa au stiut sa te “sprijine”, cu bune intentii, cei din jur, cei care tin la tine, cei care te-au avut in grija pe parcursul tau catre un adult functional.

Si acum functionezi… CUMINTE.

Si asa zilele trec, lunile trec, anii trec. Si lucruri in jurul tau se petrec.

Altcineva primeste o marire de salariu. Altcineva este promovat. Altcineva este recompensat. Altcineva este multumit. Altcineva vine cu placere la serviciu. Altcineva se simte fericit chiar si in ziua de luni. Altcineva se considera implinit. Altcineva se bucura de viata.

Tu stai. Cuminte. Si stai… Daca acesta ti-e planul, felicitari! Il urmezi intocmai. Si iti si iese bine! Clipa de clipa.

Dar, stai! Se poate si altfel.

Cu dorinta, curiozitate, actiune, se poate sa ajungi la rezultate de care te poti bucura si tu. Care iti pot fi sprijin pentru mai departe. Care iti pot oferi invataminte pe mai departe. Care te pot propulsa mai departe.

Cum, nu ai inca un plan?

Atunci lasa-ti spatiu si fii… CU MINTE!

Cum ar fi sa ai un plan si sa actionezi conform acestuia? Sa-l revizuiesti, sa-l imbunatatesti? Sa-l inlocuiesti, de ce nu? Sa-l impartasesti cu cine vrei tu? Ba chiar sa si renunti la el?

Chiar asa, acum, privind cu minte, ai la ce renunta? Nu te grabi cu raspunsul. Ofera-ti timp pentru a intoarce intrebarea pe toate partile… Si ce castigi din aceasta?

Si uite asa, draga cititorule, am ajuns intr-un punct de cotitura. Cuminte, sau… cu minte?

 

Cu AVANT!

 

Ionel Androne

consilier CarieraNoua

 

 

 

 

Coach de a(l)titudine

 

Despre CarieraNoua.ro

Platforma de recrutare CarieraNoua.ro conecteaza angajatorii cu persoanele interesate de o noua cariera in Romania sau strainatate. CarieraNoua.ro include portalul de joburi, aplicatia Facebook de recrutare, versiunea optimizata pentru mobile si aplicatia de joburi pentru iPhone si Android.

www.carieranoua.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *